Monday, 20 June 2011

RuMah EmBaH Part 1

Kakak sulung mak mertua saya yg tinggal bersebelahan dengan rumah embah, nak kahwinkan anak bongsunya. Jadi kami semua pakat balik kampung nak memeriahkan majlis kenduri kahwin sepupu encik hubby ni. Maklumlah, kenduri kahwin dijalankan secara gotong royong. Memang la kena balik awal.
 
 
Rumah embah yang sangat tinggi nilai 'sense of welcome'nya. Suka sangat. :)


hoho. dah ada orang cop port yg best nie. Sape ye? Jom kita tengok....


laaa.....si kecik nie ke? ok...tido lama2 sikit. mama nak buat kerja.


zoom kat khemah memasak rumah sebelah. nampak ramai yang tengah sibuk buat kerja dan menyembang. hahaha...



nasib la pengantin oiii.... hehe...


ecece....kacau jangan tak kacau. tunjukkan skil yg ada...


kami yang tinggal di rumah embah bertungkus lumus menyiapkan hidangan pengantin. Mak mertua saya memang berbakat dalam seni kreatif sebegini. Cayalah mak....


adik ipar saya yg terel mekap nie pun turut menunjukkan skil. ecece...paman yg bekas askar pun terel jugak tau. Tabeekkkk.....


Bibik2 kesayangan yg sangat rajin. Bibik2 nie bukan maid tau. Bibik panggilan jawa bermaksud makcik. 


bangun tido terus jadi pemerhati sambil tayang ketiak. belum ada mood lagi..


hasilnya. niat saya nak bagi pengantin senang makan. (alasan tak terel menggubah cenggini la....hahaha)


tayang sikit2 udah le ye. kang ada pulak yang mengidam. susah teman.....ekekke...


alamak! pengantin dah sampai. kami yang kat dapur tadi terus kelam kabut bersiap tukar baju. Tak sedar masa berlalu cepat. huhu....


mintak tolong sepupu ambikkan gambar pengantin.  Tak sempat pun nak bergambar dengan pengantin. Semoga berbahagialah hendaknya .....



Posted by Picasa

8 comments:

  1. lawannya pengantin perempuan..same cntik :)

    ReplyDelete
  2. semoga berbhagia bt mereka..

    ReplyDelete
  3. wooo weee merahhhh nyala tuuu lawa sangat2x

    ReplyDelete
  4. best nye~ rewang~ ehehe..wink3 >_<

    ReplyDelete
  5. kat kampung masing ada rewang2 nie. tu yg best.... :)

    ReplyDelete
  6. sedapnya gulai kawah! nyum3

    ReplyDelete
  7. laa.... typo la pulak. ayat sebenarnya, 'kat kampung masih ada rewang2 nie.' hehe..

    ayu....rendang tu ... :)

    ReplyDelete