Tuesday, 9 August 2011

Psycho ke Hape???

Cuba tengok gambar-gambar yang digantung di rumah kakak saya nie. 

Dua orang dok ngail ikan. Ada ikan ke kalau setakat ngail kat depan rumah? Rumah pulak pintunya dekat sangat dengan sungai. Nie kalau ada budak kecik mesti bahaya. Silap-silap terjun sungai terus. Hehe. Pastu tengok pulak halaman yang sangat sempit. Ish...mesti kereta tak boleh masuk. Kat mana kereta nak kona ye? Parking pun tak boleh. Takde sense of welcome langsung rumah ni. Tapi kaann....rumah nie nampak buruk dan terpencil la. Rasa macam sangat misteri. Tapi bila tenung lama-lama macam ada nilai estetika jugak. Ada orang duduk ke kat rumah nie? Habis tu, yang mengail 2 orang tu, tuan rumah ke atau pengail yang saja-saja mengail kat situ? Huish...berani beno deme mengail kat rumah tinggal.


Tengok yang nie pulak. Mak aiii rumaahhh....sampai nampak macam kena serkup dengan pokok bunga! Idok le teman berani nak duduk rumah macam nie. Dah la nampak misteri. Entah ular ke. serangga ke masuk rumah.....heeee....so scary tau. Habis tu takkan nak duduk dalam rumah yang asik kena tutup je pintu tingkapnya. Dah macam dalam gua la pulak,kan? Sia-sia je tanam pokok bunga banyak2. Cantik tapi menakutkan. Entah siapalah nak duduk rumah macam nie. Nenek tua yang mengamal ilmu sihir? Eeeeee.....Takuuuttt...


Gambar last. Yang nie kat dapur pulak. Sambil duduk-duduk di meja makan perati gambar yang nie pulak. 
"akak, takde gambo bunga je ke?" saya.
"nape? lawa la tu." kakak saya.
"macam ada orang mengintai kita di sebalik tingkap tu." saya.
"ha??? hang ni psycho ke hape?" kakak saya.

Huwaaa.......psycho ke??????
p/s: layan je. jangan terpengaruh sudaahhh....ekekke...


17 comments:

  1. haha.. daya imaginasi yang sangat tinggi.. =)

    ReplyDelete
  2. aisya...hahaha....entahapehape,kan? sabo jer la... lol..

    ReplyDelete
  3. wakakak... gambo 1st tu pelukis dia bgtau aku itu gambo belakang rumah daaa. Depan dia siap ada swimming pool lg tau... tak caya tanya dia

    ReplyDelete
  4. empayarutama....okeh. nanti nak tanya dia. ada nombor telefon tak? hahaha....

    ReplyDelete
  5. ya ampunnnn
    gambar je tu
    hahahaha

    mmg tinggi sunggoh imaginasi anda
    kekekekekeke

    ReplyDelete
  6. wow..menarik la ~ hehehe
    meh dtg blog sy bce entry psl kmu ~
    n comment..hihihihi~

    ReplyDelete
  7. Ada ikan ke kalau setakat ngail kat depan rumah?

    Ada ! Kat kampung aku perkara biasa pancing depan rumah .

    Rumah pulak pintunya dekat sangat dengan sungai

    Ikut saiz manusia , kita dapat andaikan jalan adalah cukup besar dan selamat.

    mesti kereta tak boleh masuk.

    Daripada keadaan latar belakang kemungkinan iainya adalah kawasan luar bandar . Perkara biasa untuk orang luar bandar takda kereta.

    umah nie nampak buruk dan terpencil la

    Rumah luar bandar memang terpencil , biasanya laman sahaja boleh buat satu padang bola . (standard kampung punya padang)

    *Dah tak larat nak komen

    ReplyDelete
  8. jahidih saili....saya tak boleh tengok gambar2 lukisan. mesti berimaginasi. hehe..

    tricksrex...hehe...

    ReplyDelete
  9. aein....thanx banyak2.... :)

    touya.....kampung kat Perak tu kat mana ye?

    ReplyDelete
  10. cik ding dong....haippp....pi study nun. :P

    ReplyDelete
  11. haha gambar terakhir tu seram... tapi ape2 pun suka dgn english style... comel

    ReplyDelete
  12. Ada lak mase evaluate gambo2 neh.. Muahahahahahai~ Tp gambo ats tu lawo la akk.. Nk dok umah cmtu.. Takde mnusia len.. Wat hal sndri je..

    ReplyDelete
  13. hahaha..akakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk...amboy comlicatednye die pikir..hehe...hobi mse lapang erk kak..tgk gambar patu komen..hehehe...

    ReplyDelete
  14. chempaka sari....gambar tu mmg menyeramkan. tu yg sibuk komen tu...hehe

    liyana.....sgt sesuai untuk novelis, kan? boleh cari ilham... :)

    haikal....nak buat mcm mana, akak mmg complicated. ekeke...

    ReplyDelete
  15. hahaha memang saiko. boleh pulak yeh pikiaq lebih2... laman rumah sungai ngan pintu tu sengaja kot dia lukis dekat2 sebab dah tak muat dalam frame tu. hehe

    ReplyDelete