Monday, 12 September 2011

RumaH TerBuKa 2011

Sambung cerita Majlis Rumah Terbuka hari tu. Dah habis potong-potong nasi impit, kami pun beramai-ramai turun ke lokasi gerai kami. 


sambil potong nasi impit, sambil posing. niiiiice......


sampai depan gerai kami, terus posing lagi. hehe..


terus serbu gerai air dulu. macam-macam kaler air ada. yang sirap limau tu nampak scary sebab pekat sangat. yang lain semua ok sebab tak terlalu manis.


gerai sate kambing yang berhadapan dengan gerai kami. Bukan main lagi topi diorang noooo..siap bunga-bunga besar tuuu..


hoho..ini yang paling best. sangat suka sate... nyum nyummm... (terlioq dah time tengok nih...)


pergghhhh.....yang ni lagi satu. ish....tak sabo jugak nih...


sesi menyendat perut pun bermula. selagi tak sendat, jangan stop ye kenkawan? kikiki...


antara menu-menu yang saya cekau dulu. kambing black pepper & roti bakar. Teruja melampau sampai dah ngap dulu baru ambik gambar. hahaha..


soto ini sangat mabeles. harus tempek sini..


dah penat-penat makan, kena la bertugas kat gerai pulak. siap ada syif tuuu. (mocik sorang tuh siap cekak-cekak pinggang. garang beno....hahaha)


tukang promosi nasi impit kuah lodeh kami...hehe..


tetamu-tetamu kecik kami...


tetamu-tetamu khas dari negara China. Suka diorang dapat makan macam-macam.


tetamu VVIP kami. Menteri Besar Selangor dan para exco negeri.


waahhh....sangat ramai nak melayan MB makan ye.....bagussss.....


Para cleaner yang bersusun baris nak tunggu syif diorang kot  Apa motif tempek gambar nih? Saja nak mengenang jasa baik diorang yang bertungkus lumus membersih dan mencuci. Harus beri penghargaan, ye tak?

Okeh. Itu je nak cerita pasal Rumah Terbuka kami. Makanan sangat banyak berlebihan sebab tak buka kat public. Last2, semua staff pakat membungkus bawa balik makanan yang melambak-lambak tak habis. Saya pun membungkus juga. Tak perlu risau sebab kat rumah ramai yang tolong makan. Takde la membazir,kan?


8 comments:

  1. banyk makanan ni..waahh best2... kih kih kih

    ReplyDelete
  2. kite lom jumpa soto raye tahun ni...!!isyhhh...~ =/

    ReplyDelete
  3. arulchelsea.....byk makanan sangat sampai banyak menu yang tak dapat rasa akibat tak boleh blah dah...hehe

    yanty....tahun nie punya raya memang besh..

    ghostwriter....suh la chenta hati masakkan.... :)

    ReplyDelete
  4. rumah terbuka??
    meriah gile!!!

    ReplyDelete
  5. k-poh....memang himpit-himpitan....hahaha

    imanshah & dhiera....tukang memeriahkan suasana memang dah bakat kitorang kot.... :P

    ReplyDelete