Tuesday, 17 January 2012

Kerja sambil-sambil

Rasanya orang pompuan je kot yang pandai buat kerja sambil-sambil, betul tak? Tak tahulah saya, tapi hasil pengamatan ahli keluarga yang kaum lelakinya pun ramai juga bilangannya, saya belum pernah nampak kaum lelaki buat kerja sambil-sambil.

Eh? paham tak intro entri nih? Bukan kerja sambilan tau, tapi kerja rumah yang dibuat macam-macam dalam satu masa. Contohnya kalau kita  tengah masak, boleh uruskan kain kat mesin basuh, urus anak dan lain2. Sambil mengajar anak tuisyen, boleh tengok tv dan lipat kain. Sambil tolong bukakan pintu Amsyar nak masuk rumah, dalam perjalanan ke dapur....kemaskan barang yang disepahkan si Qisya.

Sambil mandi, tertengok lantai bilik air berdaki, ambil berus dan tonyoh lantai sekali. Boleh tak? ekeke.... lucu pulak bunyinya macam sibuk bebeno. Tapi betul la. Encik hubby saya tak boleh buat macam tu. Dia akan concentrate satu-satu kerja yang dia buat. Bukan tak tolong tau. Tapi macam tu la. Takde sambil-sambil. 

Sedangkan saya, bila tengah semangat nak buat kerja rumah, semua tempat nampak ada kerja. Macam-macam nak buat pada masa yang sama. Sambil buat kerja tu, buat jugak kerja nie. Bukan apa, nak siap cepat derrr.....mocik kan ade blog. Kang nak buat lawatan blog, nak baca hapdet blogger lain. Nak buat sales lagi. Errrr...ada sape2 nak order VCO Catalyst ke....nak jadi stokis ke...nak jadi ejen ke....sila roger2 saya.  *nyempat lagi tu...

Perghhh....kalau tak buat kerja sambil-sambil, blog nie tak wujud tau. Tak cukup masa. Berblog sangat mengambil masa yang banyak walau pun blog ini adalah termasuk di dlm kategori tersempoi. Tulis ikut dan je. Takde research sana sini. Ahaks..

Lagi satu, saya terpaksa juga buat kerja sambil-sambil sebab selain blog, membaca novel dan melayan drama/movie korea adalah kegemaran saya. Tapi sekarang aktiviti itu terbantut kerana Vampire Knight. Citer manga anime. Atau nama yang senang faham, citer kartun. Hahaha.....sila ketawa kalau nak gelakkan saya. Saya ok je. Nak kutuk pun tak pe. No hal....hehe...



Comelsss...


Zerooooo!!!!

Zero, Yuki dan Kanime 


Untungnya Yukiii.....dua mamat hensem asyik jadi penyelamat dia je...huhu..

Macam cerita Vampire Diaries la pulak ye. Citer tu saya layan juga kat tv8 kalau teringat. Dulu follow, sekarang tak sempat la. Ya, sambil layan Vampire Knight, menyusukan Qisya.....enjut buai dia dan tengok-tengok kerja sekolah Amsyar sambil blogwalking....hehe.

Stefan, Elena dan Damon dalam Vampire Diaries. 

Matik la suke nengok citer vampire, ye dak? hahaha....ottoke...vampire semuanya hot-hot dan cun belaka. Nak buat camne. Ce tengok Twilight Breaking Dawn pun....

Lawa, kan?

Saya layan vampire yang tak ganas je. Pontianak atau Kuntilanak idok le temaaannnn.....LOL...

p/s: eh? macam lari tajuk je. hihi...



10 comments:

  1. kak,try akak layan cita slamdunk pulak seryes BEST!

    ReplyDelete
  2. haha comel la akak neh.
    sampai anime pun dilayan nyaa.
    tapi betul la umi saya pun macam tuh jugak.
    dia dalam toilet, nanti terdengar bunyi lantai diberus. hehe

    ReplyDelete
  3. hee betul2 smbl2.. tak ramai lelaki yg bole wat keje smbl2 ni besenye pmpn laaa.. yg sllu wat huhu

    ReplyDelete
  4. cik pha....nanti2 le. Panjang lagi citer nie nak dikhatamkan... :)

    ReplyDelete
  5. Fa...comel? huhuahua......kembang buntuit lagi le jawabnya... LOL..
    jadi ibu, pastu bekerja dan x de maid mmg mcm tu le Fa. Berdoalah dpt hubby yg rajin tolong buat kerja rumah... :)

    ReplyDelete
  6. nazirah....lelaki selalu rasa diorang big bos dlm rumah. Tapi ada jugak yg cerewet & rajin bab2 kemas rumah nie. Kalau dapat jenis mcm tu, untung nyeee...

    ReplyDelete
  7. Citer pontianak yang paling suka ---ANGEL kat TV2 dulu..

    ReplyDelete
  8. syani...ha'ah...akak pun layan jugak cite Angel tu dulu. Baik betul vampirenya...hehe

    ReplyDelete
  9. wah!! akak pun layan drama korea n anime jugak??? try tengok drama korea baru vampire prosecutor (http://www.zahidahwahid.com/2012/01/4846/)...best giler....

    jemput join my segmen http://www.zahidahwahid.com/2012/01/5044/

    ReplyDelete
  10. zahidah....best ye? harus tengok nie... tp lepas vampire knight habis le... :)

    ReplyDelete