Wednesday, 4 January 2012

Si Blogger Penjawat Awam

Waduh waduh...


Banyak persoalan melanda jiwa
Kepada blogger si penjawat awam
Apa jawatan, apa tugasnya
Sampai banyak entri siang dan malam?

Rajin bersegmen, banyak followernya
Rajin update isu, banyak trafiknya
Jangan dibiar orang kutuk kita
Asyik hapdet blog, tak buat kerja ke?


Pantun saya tidaklah best mana
Saya pun hanya blogger picisan saja
Maafkan saya andai bertanya
Kerana saya penjawat awam juga


Andai tersentap apakan daya
Ini peringatan untuk diri sendiri juga
Walau pun berblog sungguh best rasanya
Jangan dilupa tugas hakiki kita

Peace!


13 comments:

  1. hahaha...itu la kan..kak sal yg banyak masa nie pun kadang2 berabuk juga blog..huhuhu....itu bukan kerana x da masa tapi malas adanya....

    ReplyDelete
  2. kak sal....malas tu lain cerita. Nie kes yg terlebih rajin. Heran saya dibuatnya kak sal. Kerja diorg tu mcm mana ye? Rilek sgt ke ? Nak mintak kerja mcm diorg la jugak. hahaha

    ReplyDelete
  3. Tu lah pasal; aku yang part time kerja pun tak nyempat-nyempat blogging... camana diorang boleh manyak masa yek?

    ReplyDelete
  4. EmpayarUtama....takde sape jawab lagi neh. Tuh yang paling femes tuh. Tak mo jawab ke? Tapi tu la masalahnya, dah femes2 nih, diorg x bw dah...

    ReplyDelete
  5. Yana...lain la kak ina ni kan...harus la banyak masa..he he..

    ReplyDelete
  6. Ada juga terkena. Hehehehe.. tapi ini pantun nasihat 4 kerat yg baik. :)

    ReplyDelete
  7. hehehe.. dia orang wat auto publish tu.. senang kot..

    ReplyDelete
  8. hehe.. sy pun byk keje tp sempat BW.. kena pndai2 la.. hehe tp sy jrg je post entry.. hehe

    ReplyDelete
  9. hoho setuju... dulu terpikir jugak. tapi kebanyakan mereka guna schedule publish dan guna hp untuk update.. so tak nampak sangat kan...

    ReplyDelete
  10. betul.. kebanyakan yg apdet selalu ni sbb schedule entry.. ana pun rajin buat schedule entry.. karang entry time pg2 buta, pastu set masa yg nak di publish.. tu cara ana.. sbb siang mmg bz giler

    ReplyDelete
  11. kak ina.... hehe. seronoknya banyak masa terluang. Jeles nih...hehe

    lydsunshine....saja2 terfikir time masa terluang. :)

    ReplyDelete
  12. azza & ana.... buat auto publish ye. Memang tau, tapi masih hairan sebab nak karang entri pun ambil banyak masa juga. Pi komen2 lagi. BW lagi...kagum dibuatnya...huhu..

    ReplyDelete
  13. setuju...blog yanty pun kini sentiase berabuk...ahahaahahaaa...lagi2 awal tahun..banyaks kijeeee

    ReplyDelete