Friday, 20 January 2012

Skodeng anak teruna

Hari nie balik awal sikit. Tak tau pasal apa. Jalan kurang jem atau terlebih pecut gamaknya.
So, sampai lebih awal daripada Amsyar. Elok-elok parking je, nampak budak budak sekolah agama petang baru keluar dari sekolah. Yes! Boleh usha-usha kejap anak teruna seorang ni. Ada mengelewo entah ke mana hala tak? Tengok dari kejauhan..


Tak nampak dia pun. Tak pe. Sabo.


Budak-budak pompuan ni : 'Nape ambik gambar kite?'
Saya : 'Belum sampai rumah dah bukak tudung ke? Report ustazah.' *perghhh...gile kepochi...hehe


Nampak dah anak terunaku dari kejauhan. Berseorangan nampaknya. Masa darjah 1, geng dengan budak pompuan je. Ni dah malu kot.



Nampak saya hepi betul. Senget-senget senyum. Ingat habis macho le tu kot. ekeke...


Posing kejap bang. Gelapnya abang sejak dah sekolah nie. No more korean face. Javanese face yang betulnya. Tak payah dah feeling-feeling makan tempe baru jawa. LOL...


Tujuan skodeng dia. Sangat pelik melihat dua pasang baju melayunya penuh kotoran tak mahu tanggal. Jenuh berus tak mahu hilang.


Nampak tak? Getah pokok ke? Tanya dia, kata takde main petik-petik daun ke apa. Main kat mana entah la. Tak nampak pulak dia berkubang kat tengah padang ke, dalam parit ke.....haishhh.... Pening fikir. Maunya tak. Baru bulan Januari. Baju dah tak putih bersih. Huhu.....kesian la kat mama nie abang oittt....tolong la jaga baju sekolah petang macam sekolah pagi jugak. Yelah, baju sekolah kebangsaan elok je bersihnya. Yang baju sekolah agama nie, awal-awal tahun dah buruk.

p/s: launching bukan loceng ye abang. Ikut sedap bunyi je dia kalau belajar English. T_T




Posted by Picasa

8 comments:

  1. Haha.. best2 entry ni. Like2. Tringat masa kecik2 dlu :D

    ReplyDelete
  2. sy0k nyer layan kerenah anak2 ek...

    ReplyDelete
  3. Kirenya mama skodeng eh nak tgk abang berkubang or main kejar2 cam hindustan...eheheh

    ReplyDelete
  4. mama mencari punca.. kenapa baju jadi cam tu.. =)

    ReplyDelete
  5. Masa saya kelas ngaji dulu...
    tiap2 hari kitorang main kombat-kombat...

    ReplyDelete
  6. Hehehheh.. Kids are cute tp kdg2 sy sgt failed handle budak2 walopon sy ade 5 org adik dan bepuluh cousin yg cononet2..

    ReplyDelete
  7. mama skodeng anak balik sekolah.haha....eh eh,cian baju kotor..guna je varnish rendam semalam...hehehe :)

    ReplyDelete
  8. Dulu masa kecik, saya pun suke bukak tudung kat sekolah~

    hehe..

    ReplyDelete