Wednesday, 15 February 2012

Bertemu Aryan Faris

Haha. happy ni nak cerita.
hari tu saya dah buat entri pasal newborn nephew kan? 
Linknya kat SINI

Balik rumah terus pujuk encik hubby ajak ke Kulim.
Malas nak tempuh jem kat highway lagi katanya.

Alaa....guna NGV bukannya mahal pun.
dari Puchong ke Simpang Pulai, kosnya cuma RM 9.
Dari Simpang Pulai ke Kulim pun RM 9 jugak.
Itu pun ada dua takuk lagi.
Di Kulim, Petronas dekat rumah adik saya pun ada NGV.
Senang betul. Kos bahan bakar dan tol PLUS hanya RM60 ke Kulim.
Jimat,kan?

Lagi pun, nak merasa juga naik ke Cameron Highland melalui Simpang Pulai.
sebab tak pernah lagi ikut situ.
maka operasi memujuk pun berjaya akhirnya. hehe.

Laluan kat highway masih slow.
Maklumlah, cuti panjang.
Teruja punya pasal, jem pun tak pe la.
Encik hubby pun kenalah juga bersabar.
Siapa suruh kawen dengan orang jauh-jauh, ye tak? ekeke...


#sampai-sampai tengok si kecik nie tengah tidur.


#hoho.....sangat teruja! Rasa nak kejut masa tu jugak suruh bangun..


#amboi diaa......sedap sangatlah tido tu...


#yeayy! dah bukak mata. Inipun sebab mamanya@maksu yang kejutkan. Alaaa....mak su yang pandai buat mee sizzling tu...hehe. *nyempat lagi tu..


#aloloooo.....ini senyum ka?


#tengah perati orang yang macam jakun tengok dia....hahaha..


#kalau boleh taknak letak dia. Nak peluk je...huhu..


#Lepas siap mandi, masing-masing berebut nak pangku dia. Yang nie kakak ipar saya.
Pandai pulak dia tengok-tengok kamera.


#semua pakat kerumun dia. Dia pun macam seronok je tengok kitorang. Wah! perasan. kah kah.


#bersama mak cho yang lupa si kecik nie baru berusia 5 hari.

Baru 5 hari tapi dah macam 3 bulan.
4.3kg masa lahir. Bayangkanlah.
Rekod cucu opah yang terberat masa lahir.
Maka, seusia 5 hari dah sedap pegang.
Tak macam Qisya yang sebesar botol kicap je kata opahnya. hehe..

dan sekarang bila tengok gambar nie,
masih rindu lagi.
nak peluk-peluk lagi.
hari tu sekejap je tengok dia sebab sampai Kulim dah lewat petang.
huwaaaa.....macam mana nie?
Cuti sekolah kita ke Kulim lagi ye abaahhh.....??



11 comments:

  1. alololo...comelnya...tenguk pon sedap ...ni...geram..faris :)

    ReplyDelete
  2. alahai.. geramnya tgk baby Aryan Faris ni.. tembam.. lebat rambutnya.. comel!!

    ReplyDelete
  3. memang sangat geram dengan si kecik nie...rasa nak gomol2 je....hehe

    ReplyDelete
  4. GERAMMMM TGK BABY...TETIBE CAM TERINGIN HUHUHUUUU

    ReplyDelete
  5. alolololo..geramnya tgk...! rasa nk cium2..n cubit2 pipi dia...heee.. :)

    adik sy pun 4kg lbih gak...time mak branakkan dia, smua nurse tkejot..

    tahun lepas sy g lawat kwn kt hspital, kecoh kata de baby lahir berat 5kg lbih..

    ReplyDelete
  6. kenape kini ramai name aryan nieh??haha
    yana !! jumpe kembali,,HOHO

    ReplyDelete
  7. 5 hari tu???mcm x caya kot....nampak mcm baby yg dah nak abis pantang tu...chornya pun pangku baby tu semacam je...nampak keras je kan...senang nak jaga la..

    ReplyDelete
  8. kak sal...mmmg betul 5 hari masa tu. yana pun mcm x caye je. sedap je pegang dia. dah pandai perhati sana sini pulak tu. hehe

    ReplyDelete
  9. tersangat-sangat comel!!
    mcm nk culik je rase.hihi.
    kawan bru lahirkan bby pun kecik giler smpai takut nk pgg~

    ReplyDelete