Tuesday, 7 February 2012

Secret Recipe? Bukan setakat kek yang sedap..

Hari Jumaat memang best.
Selain waktu rehat yang panjang, feeling-feeling hujung minggu sudah mari. hehe
So, saya dan rakan-rakan opis mencuba makanan di sana-sini jika berkesempatan.
Jalan-jalan cari makan kekdahnya.

Kali ini saya nak bercerita tentang Secret Recipe.
Well known dengan kesedapan kek yang sedap tak terkata, kan?
Choc Indulgence, Blueberry cheese, Classic cheese dan Tiramisu
adalah 4 jenis kek yang paling saya suka di sini.
sangat menggoda perasaan dan anak tekak.

Tapi Jumaat kali ni kami tak membeli sepotong kek pun.
Nak mencuba makanan lain yang resepinya adalah rahsia itu. ngeee..


#sangat besar la pulak buku menunya tapi menarik.


#rasa macam tergoda dengan grilled black pepper chicken. So, order yang nie.


#Interrior deco yang menarik. Siap ada candilier yang cantik. Suka tengok.


#makanan belum sampai. Jom snap-snap dulu.


#model tudung fareeda dan pearl haya yang tak berbayor....kikiki..


#Mee kari yang sangat sedap pilihan Niza.


#Lasagna terbaik pilihan ibumaira. Memang sangat sedap wehh....kalah pizza hut punya lasagna kot. Itu tekak saya la. Orang lain saya tak tahu...hehe..


#Seafood pasta untuk mamatasnim. 


#Black pepperr chicken pilihan saya.

Lupa nak bagitau.
Secret Recipe yang menjadi singgahan kami ini terletak di Sunway Pyramid.
dah alang-alang ke situ
haruslah cari pretzel kegemaran. ye tak?

#Auntie anne's pretzel . Pilihan saya mestilah Almond Caramel. Memang terbaik.

Sesekali Jumaat je nak makan kat tempat-tempat best.
Kalau tiap-tiap Jumaat, parah le wehhh...hehe.



10 comments:

  1. akak cam sy gak.. ari jumaat baru berjalan kunun window soping.. tu pun kadang2 je la.. hehehe.. mencube sesuatu yang baru..

    ReplyDelete
  2. Kak yana, nnti akk tryla vietnamese noodle.. Sedap sgt rasa mcm nk makan dengan pinggan sikret recepi skali tau? Wakakaka.. Over sgt diri inih~

    ReplyDelete
  3. *lap air liurrrr*

    alahaiii bila bukak belog kak msti ada bnda y wat air liur ni nk melelehh hishhh

    kak bila nak belanja hehhehe..

    ReplyDelete
  4. AdamHawa....dah opis pun dok kat tengah2 bandar mmg gitu le...hehe

    ReplyDelete
  5. liyana.....ada Vietnamese noodle kat secret recipe? Tak perasan pulak.Akak dah try makanan Vietnam kat Asiari. Memang sedap la. nanti nak try yg kat Secret recipe jugak la..

    ReplyDelete
  6. cik pha...jom le datang shah alam..

    ReplyDelete
  7. Saya pun kalau ke SR mesti order Lasagna..

    ReplyDelete
  8. syani...memang jauh beza rasanya dgn pizza hut punya, kan? jauh lebih sedap.

    ReplyDelete
  9. yana..tomyam kung ngan beef noodle soup sgt2 sedap,n mee curry tu memang sedap la..isshh..lama x pegi mkn ni..rasa terlioq mcm nak pi la nie gak...huhuhu

    ReplyDelete
  10. kak sal....sedap ehh? nanti nak try la...

    ReplyDelete