Tuesday, 29 May 2012

masuk wad...

Saya telah mengalami kepitaman rasanya dua hari ini.
ini angkara si kenit Qisya Audrra telah menyebabkan kamera saya gagal berfungsi.
muncung lensnya dah tak mahu masuk balik.
dok terbuka lagu tu la tak boleh nak katup.

dah la banyak barang-barang jualan tak disnap gambar lagi.
pastu minggu ni macam-macam event kat kampung.
kenduri kawen sepupu la, majlis cukur jambul la.
belum lagi nak jalan sana-sini.

cuti panjang jumpa adik-beradik mesti banyak agenda dibuat.
banyak agenda, banyak cerita.
banyak cerita haruslah perlukan banyak gambar.
macam mana nak ada gambar, kalau takde kamera?
huwaaaa......


#kamera samsungku yang kena masuk wad. First time tak ikut balik kampung. huhu...

Nak beli baru, tiada dalam senarai bajet.
tak apalah.
tumpang2 le kamera Nikon D7000 adik saya tu.
dah konfem gambo akan santek meletops.

well, untuk pengetahuan sekelian alam,
henpon saya jenis tak berkamera.
Nokia yang rege RM80 tu aje.
Sape nak kutuk, sukahatilah.
Mokcik pasrah. :p



8 comments:

  1. tumpang sedih....
    dahlah banyak majlis, nasib baik nokia ada....tak sabar nak tengok pic yang akan ditangkap nanti.....

    ReplyDelete
  2. saya pun tak ada kamera.. yang ada ni pun cuma 1.3 megapixel.. sedih giler..sob3

    ReplyDelete
  3. Apa yg ada je Yana...ikut kemampuan...kalau nak bergaya ikut orang, pengsannnnnnn...

    ReplyDelete
  4. kalau kaki gambar..takde kamera takleh idup..toi tak? saya pun cam akak gak..

    ReplyDelete
  5. time to change to DSLR kot hehehe

    ReplyDelete
  6. untung biz,beli la dslr satu hehe

    ReplyDelete
  7. alamak! x minat la pulak dgn dslr. Berat beno nak mengangkut. Eh? ada org tak percaya ke henpon saya tak berkamera? ianya betul. Rm 80 je nokia tu. huhu..

    ReplyDelete
  8. SAMALAH YANA ...YANTY PUNYA CAMERA DSLR TU DAH KONDEM ...TU YG MOOD KE LAUT AMU BERIBAN NAK BETULKAN BAIK BELI BARU...NAMUN...TAK DE DALA BAJET SABO JERKLAAAA....BOLE LAK ROSAK TIME2 NGAN TAK DE BAJET...

    ReplyDelete