Thursday, 24 May 2012

Ramai Blogger dah hilang!

wah....teruja tak tengok tajuk?
teruja tak? hehe...
sejak kebelakangan ni dah ramai blogger yang tak update blog.
bila ditanya, ramai yang cakap malas.
lepas tu, saya terserempak dengan banyak juga blogger yang menyorok.
'for invited readers only' katanya..

adoiii.....geram jugak la.
kat dashboard ada tulis entri baru.
bila klik, tak boleh baca pulak.
so, macam mana nak buat?
rasa nak unfollow je ni.
tapi macam mana caranya ya?

takpelah.
nanti saya google tutorial.
hari ni saya nak cerita pasal GA Tersempoi saya tu.
masih lagi berjalan hingga 10 Jun 2012.
GA ni sangat sempoi sebab cuma like PAGE Audrra Blossom kat FB.
bukan like kat post pasal GA tu.
ramai juga yang tak faham.
saya mintak like PAGE, di 'like'nya post. adoiii....
siapa tak like PAGE, penyertaan dibatalkan.
ibarat undi rosak gitu.

cara-caranya mudah saja....
Like PAGE Audrra Blossom---->tulis 'saya nak hadiah dari Audrra Blossom di post berkenaan GA (kena cari post ini sbb senang saya nak kira bila tersenarai di situ) ------>letak link blog anda di ruang komen yg sama. (1 komen 1 penyertaan)

GA tersempoi ini tidak meminta anda tag sesiapa, tidak meminta anda tulis entri dan tidak meminta anda share page Audrra Blossom di wall masing2.
Tapi bila ada yang berbuat demikian, ternyata anda sangatlah blogger yang baik hati.
disebabkan baik hati itu, Audrra Blossom akan menambah hadiah extra jika anda terpilih sebagai pemenang.
hadiah sudah disediakan dan ianya sangat cantik.

Qisya yang akan pilih sendiri pemenang melalui cabutan.
kalau saya yang pilih, nanti bias pulak,kan. hehe...
Jadi, terima kasih kepada yang telah menyertai GA Tersempoi ini.
kepada yang belum, silalah klik logo Audrra Blossom di bawah nie, ya.






11 comments:

  1. tak suka blogger yang update blog sebulan sekali..
    lebih baik tak payah jadi blogger

    ReplyDelete
  2. Cik Mimey.... tak semua org istiqomah dalam berblog. Memang kena buat pemutihan ni. Nak remove dan unfollow semua blog bersawang...hehe

    ReplyDelete
  3. kak yana bleh tgk kat dashboard..ada button manage kan...klik kt situ...

    ada tulis setting kn..haa...kat situ la akak bleh unfollow mana2 blog...=)

    ReplyDelete
  4. yana..kalau akak tak update,bkn malas...tp samada line internet bermasalah,pc merajuk atau takde bahan utu dipaparkan...kalau setakat copy paste..dari akhbar,dari blog org lain..baik tak payah,kan...

    insya Allah esok akan bank in hehe...

    ReplyDelete
  5. Salam Yana,

    Mungkin diorang sibuk tu...maklumlah ada kerjaya, anak, suami-isteri, dan masalah persekitaran. Redho jer.

    ReplyDelete
  6. Saya dah unfollow beberapa blog yg dah berbulan2 tak ada n3

    jahat ke sy?

    ReplyDelete
  7. saya malas nak update blog sbb skarang tgh nak majukan website...keh3...

    ReplyDelete
  8. aida pun berlambak jugak blogger yang tak berupdate berbulan.. tapi setakat nie ignore jela.. hehe.. aida pun kadang2 berminggu2 gak tak update.. ahakz..

    ReplyDelete
  9. nur salah seorang bloger yang bakal mnghilangkan diri tak lama lagi..hihihi

    ReplyDelete
  10. unfollow sahaja kalau dah berbulan-bulan tak hupdate..wah senangnya GA tu..

    ReplyDelete
  11. unfollow sahaja kalau dah berbulan-bulan tak hupdate..wah senangnya GA tu..

    ReplyDelete