Friday, 22 June 2012

Layan Dejavu di Kinabalu

Hoho. Mokcik terjebak lagi.
kali ni drama Dejavu di Kinabalu.
walaupun layan drama yang sebelum ni yang tajuknya Seindah Sakura tu,
tapi rasa malas nak tepek kat blog.
sebab jalan ceritanya pelik sangat.
penuh dengan scene-scene yang tak meyakinkan.
terlalu banyak persoalan dari satu plot ke plot yang lain.
so, banyak-banyak mengutuk kang ada yang emo pulak baca luahan hati mokcik ni.
makanya Seindah Sakura bukanlah drama yang indah.
tutup cerita.


Episod pertama dah macam best drama Dejavu di Kinabalu ni.
bukan disebabkan Kundasang adalah daerah yang saya sangat teringin nak pergi.
bukan juga sebab jalan ceritanya ala-ala macam Summer Scent drama Korea lakonan Son Ye Jin yang saya bekenan beno tengok air muka lembut dia.

tapi para pelakonnya melakonkan dengan berjaya sekali.
diringi sound track lagu Butterfly yang memang menjadi kegemaran saya, saya tak merasa yang mereka ini berlakon! real sungguh.
hoh! puji melambung mokcik sorang ni.
mungkin di bawah arahan pengarah yang berwibawa, drama ini kelihatan hidup sekali.
dan saya tak sabar nak tunggu minggu depan dibuatnya.

dan saya menulis entri ini sambil mendengar slow instrumental lagu Butterfly dari blog INI .
Jiwang yang tak dapat menahan.
tapi apa nak buat, dalam hati ada taman. ngeee...

p/s: Nong Andy meh temankan mokcik jenjalan kat Kundasang nanti boleh? hihi...




28 comments:

  1. sy tgk jugak citer ni.. tp xlayan sgt.. hahaha.. mungkin belum betul2 tarik perhatian sy kot..

    *seindah sakura buat sakit hati jer tgk.. lalalala~~

    ReplyDelete
  2. Saya pun baru start layan semalam. Siap tengok episod yang dah terlepas kat tonton. Memang bestt... Siap boleh tersengih sorang2 depan komputer... Member sebelah saya pun dah terjebak gara2 saya..hahahaha

    ReplyDelete
  3. ramai yg ckp bestlah..!
    ni yg buat nur nak tgk ni..hihhih

    ReplyDelete
  4. sedap juga citer nih....
    ala-ala manja gitu...

    ReplyDelete
  5. dah serik nak layan, takot jadi mcm drama sebelum ni..hehe

    ReplyDelete
  6. boleh bah.. no problem :)


    -Nong Andy-

    ReplyDelete
  7. hhaahamalas nk tengok drama dah..nanti tertunggu tunggu pulak episod akn dtg..then rase mcm tak nak bergerak ke mana mana dah..hehe btw,cendol dtg kelik iklan kamu :)
    thanks

    ReplyDelete
  8. betul. masa nazim othman tanya tiz zaqyah pasal ubat aku dah touching da... sob sob

    ReplyDelete
  9. SAMA LAH.... dari episod pertama lagi dah best. huhu. tak tau la nak sokong sapa amar ke bazli... dua dua best.. tak suka tau innara guna nadira untuk kekalkan cinta dia kat amar.

    ReplyDelete
  10. betul tuu..seindah sakura xbest sangattt..babak hepi yg last episod aja..tu pon berapa minit lg nak habis..yg episod lain sedeh tambah sakit hati je..hihi

    ReplyDelete
  11. hehe..akak kalau ada pelakon yg tak suka,tak leh tgk muka..langsung tak layan drama tu...seindah sakura..tak minat fasha sendat..tak tgk le...dejavu...tak suka aqasha hehe...
    kakak kalau tak suka artis...tahap takleh tgk muka depa...

    ReplyDelete
  12. Best citer ni..tapi tak dapat layan abis...terpaksa mengalah dgn si kecik nk tgk rancangan lain..uhuk..

    ReplyDelete
  13. Salam yana,

    alamak, akak tak tengok drama Melayu pulak. Anyway, selamat melayan drama syahdu ni.

    ReplyDelete
  14. suka lagu butterfly dari dlu lagi...lagu2 melly mmg suka :D

    ReplyDelete
  15. aku haniAsyira... Layan le. Tak rugi,tau. Best! Feeling2 gitu...hihi

    ReplyDelete
  16. Syani.... bagus punya tariiikkk....hahaha

    ReplyDelete
  17. Cik Nur....silakan! mmg best.

    ReplyDelete
  18. Qaifa Nur... adoiii.....manja la pulak.. :)

    ReplyDelete
  19. noornazuha.... best la zuha. Layan la. Tak rugi, tau.. :)

    ReplyDelete
  20. Nong Andy... Tahun depan insyaAllah... :)

    ReplyDelete
  21. cendol....thanx sudi klik iklan. Kalau takut terjebak, jgn mulakan. Akak nih dah terjebak le nih. Tu yg berkejor je balik kerja tu. hehe

    ReplyDelete
  22. Rapunzel Cikilolo.... adoi dinde....Tacing beno tu. :D

    ReplyDelete
  23. Azza.... tu la kan? kesian kat Bazli yang setia dan sanggup berkorban sejak dari mula. huhu..

    ReplyDelete
  24. Ayazuki......memang hati panas je tengok Seindah Sakura tu. Gile annoying si Fahrin dalam citer tu.

    ReplyDelete
  25. kak Kamsiah..... saya x suka pun masih boleh tengok lagi. Tapi ada artisnya kot. Eh? Aqasha tu ok la kak. Sy dulu2 pun kureng jugak dgn mamat nih. Tapi skrg ok dah.. :)

    ReplyDelete
  26. Lily.... ada anak kecik mmg mcm tu. Tambah budak cerdik mcm Qistina. :)

    ReplyDelete
  27. MOH KEMBARA... saya nak layan citer Menekse ile Halil tu belum berkesempatan lagi le kak. Tgh cari masa terluang ni. :)

    ReplyDelete
  28. Eca Dwinky Asha.... lagu 2 melly mmg best, kan? Butterfly tu mmg romantic habis. :)

    ReplyDelete