Thursday, 14 June 2012

Pahlawan Perkasaku dalam Buaian

Assalam...
dah tengah malam sambil layan Shah Rukh Khan kat TV2 baru nak hapdet blog.
nak buat macam mana, saya tak pandai berkarya story mori best.
apatah lagi nak tulis cerita mistik macam Nong Andy blogger sweet yang berani sungguh taip cerita-cerita hantu tengah-tengah malam. (sila tabikk...)

dan saya baru teringat nak bercerita tentang anakanda saudara saya yang comel tapi sekarang dah ensem.
maaflah kalau puji terlebih kat anak buah sendiri.
hakikatnya semua baby itu comel, tak gitu?

dalam keluarga saya, kami suka menjalankan acara marhaban untuk majlis naik buai kata orang kampung.
segalanya buat sendiri.
tak kosser nak tempah-tempah bagai.
biar sederhana tapi meriah dan dikenang sampai bila-bila.
dan untuk Aryan Faris yang namanya diberikan oleh saya,
majlis ini memang dinantikan.
tema adalah warna biru turquois (eh? dah macam tema kenduri kawen saya pulak. ehem ehem..)
apa pun, hasilnya yang simple tetap menawan hati.
pada sayalah. hehe..

#hasil gubahan kakak saya.


#sila abaikan pemandangan sekeliling sebelum majlis, ye.


#cenderamata berama-rama silver.


#usha kejap geng marhaban. Semangat betul diorang.


# si ensem di dalam buai.


#haih....seronok pulak dia tengok benda yang bergantung tu..


#si ensem dengan mama kesayangannya yang pandai buat sizzling mee tu. Uit! Kakak si ensem bukan main kat belakang tu.


#yezza! inilah lagi seorang model Audrra Blossom ye u olls. 


#wajah-wajah kesayangan saya. Adik-adik dan anak2..


#hehe...macam gayat je ensem boy nih..


#see? ensem tak? Inilah pahlawan perkasaku. Moga membesar menjadi anak yang soleh...


Okeh.
itu je nak cerita.
nak tido dah ni.
tata...




8 comments:

  1. laa ingat ada gambar tuan blog sekali tadi,..mmg cantik buai tu....

    ok,selamat tido...

    ReplyDelete
  2. cantik..
    moga besar jadi anak yang soleh...

    ReplyDelete
  3. serius ensem anak buah ko itu sapa nama? aryan faris? hehehe.. boleh le di pinjam namanya ini nanti buat hero dlm cerpen haku ekekeke..

    oh..oh.. lama aku menyepi hingga x update blog dan tak blogwalking hehehehe...

    hebat sungguh acara naik buai tu.. buiannya pun kemain lawa :)

    *er.. kat tmpat aku xde tradisi naik buai tu la..

    ReplyDelete
  4. izan....tuan blog adalah malas bergambo. Tak lawo pun ye jugak. kikiki..

    ReplyDelete
  5. aisya & Qaifa Nur....TQ... :)

    ReplyDelete
  6. Nong Andy.... ye. Aryan Faris bermaksud Pahlawan Perkasa. dah dekat2 dgn kesatria baja hitam. wakaka...
    ambek la nak cilok nama bubuh dalam cerpen tu. Lagi pun rasanya nama tu simple dan catchy.. (eh? mcm lagu la pulak nak catchy bagai)... hehe

    ReplyDelete
  7. amboi si kakak tu bergaun bagai... yang lain semua berkurung apedehal kan?

    ReplyDelete