Wednesday, 12 September 2012

Dyesebel Bersalah?

Koleksi baju muslimah dah sampai.
dah ambil gambar pun.
Telekung pun bakal sampai.
tapi semua tak berhapdet di FB.
puncanya kedua-dua broadband dah habis kuota.
internet jadi slow ya amat.
nak uplod sekeping gambar pun tak dapat. 
apatah lagi nak berblogwalking.
so, hilang mood nak update blog. 
sadis betul.

angkara apa sampai dua-dua broadband habis kuota nih?
Si Dyesebel la punya pasal ni.
Duyung cantik lakonan Marian Rivera tu.
dah la tak pernah layan telenovela Pinoy.
ini first time tersangkut.
lepas satu episode, layan lagi, layan lagi sampai laaaaa tak perasan habis kuota.
sedar-sedar dah tak keluar gambar.
demmmmm.

#Dingdong Dantes dan Marian Rivera dalam drama bersiri Dyesebel.


habis tu macam mana?
Adam Hawa pun nak layan jugak nih.
Dah call Celcom diorang kata akan refresh pada 18hb pada setiap bulan.
nak tumpang broadband encik hubby pun dah habis juga, tak tau wimax nak refresh bila.
nak tambah volume, dah kena sound dengan encik hubby.
asik sibuk nak buang duit bayar bil je katanya.
makanya sangap la saya menunggu 18hb. ni.
adoooiiiii.....ini ko le punya pasal Dyesebel oiii...
banyak sangat episod. huhu...
tapi dah tersangkut melayan, kenalah habiskan juga.
isshhh.....tak sabar tunggu 18hb.ni.

Ini synopsis yang dicopy dari wiki :

Synopsis: 
The story of Dyesebel begins when an amnesiac mermaid-turned-human named Lucia (Jean Garcia) fell in love with a human. They got married and had a beautiful baby, but instead of human baby she delivered a mermaid. 

The child is called "Dyesebel" (Marian Rivera). Although surprised by their daughter's strange form, Lucia and her husband Tino (Wendell Ramos) promise to love their child no matter what. But in no time at all, their neighbors discovered the couple's secret. When the community is hit with a series of catastrophes, the town believes that the anomaly is caused by Dyesebel; an accusation that leads to Tino's death and Lucia to offer her only daughter to the sea, where she would belong. 

Unknown to Lucia is that in the heart of the sea, Dyesebel's adventures and misfortunes will begin. It is within the confines of the waters that Dyesebel will lead a new life-a journey that would take her to the depths of the sea, as well as to chaos of the city. Dyesebel discovers that she can also be a human being by visiting Amafura (Rufa Mae Quinto) to get a secret necklace which makes her a human; but a price must be made, for her to sacrifice her true possession, in order to gain something special.
(from wikipedia.org)



11 comments:

  1. dulu sy minat tgk dyesebel ni kak.. tgk kt youtube.. tp bila dh lama tinggal.. mls dah la.. huhu

    ReplyDelete
  2. kalau layan sekali..hari2 nak layan...

    ReplyDelete
  3. aisya...kalau rasa best, mmg asyik nak tengok sambungannya mcm mana. huhu..

    ReplyDelete
  4. Alin Marlini... ini kes terjebak le ni. harus x senang duduk dibuatnya... :)

    ReplyDelete
  5. hehe penah tengok jgk 4-5 episod mase kt tb dlu, hehe..alah pkai laa unifi, laju sikit, hehe

    ReplyDelete
  6. betul3...klau dah pengguna internet tegar macam nie, baik upgrade unifi je...lg jimat dari nak bayar segala broadband campur wimax...:)

    Malaysia Tewas Persahabatan dengan Vietnam

    ReplyDelete
  7. kalo pkai wmax lg lembap.. kao guna utk tgk youtube kompem cepat habis quota wimax tu

    ReplyDelete
  8. patutlah cepat habis quata..layan citer..hihihi

    ReplyDelete
  9. ah... macam best. aku suka cerita2 fantasi macam ni yana...

    ReplyDelete
  10. nong... aku tengok header blog ko pun dah tau apa yg ko suke...hihi..

    ReplyDelete
  11. nak tgk adam & hawa... byk sgt episod dia... jenuh nak tgk nnt

    ReplyDelete