Friday, 28 September 2012

Minggu makanan separa berat

Hari ni pagi Jumaat yang hujan.
kalau hujan di pagi Jumaat je, mesti berlaku kesesakan luar biasa.
tidak seperti hujan pagi di hari-hari yang lain.
kenapa gamaknya ya?
adakah kerana banyaknya kes bangun lambat? O_o
ok. abaikan kemusykilan itu.

Minggu ni saya tak masak nasi bersama lauk-pauk seperti biasa untuk dinner.
semuanya masakan separa berat berasaskan bihun, mi dan spageti.
jimat masa dan tenaga kekdahnya.
semua sumber karbohidrat, serat, protein dan lain-lain dah siap-siap masuk dalam satu menu.
mudah dan sedap terjamin. hahaha... masuk bakul angkat sendiri.
tapi ini semua dapat persetujuan dari encik hubby dan Amsyar tau.
bukannnya boleh bertindak sendiri.
kang kalau Amsyar minta nasi, jenuh saya.
dah siap-siap masak mi, kena masak nasi pulak.
tak ke haru.


 #bihun sup derhaka resepi.


#mi goreng campak-campak. Closed up sebab masih dalam kuali. ekeke...

Itu je tepek dua gambo.
spageti carbonara tak sempat snap sebab dah lapar sangat. 
boleh terima alasan tu? :p
biasa-biasa je tau.
semua dinner takde dessert.
makan je apa yang ada, jangan banyak songeh ye penghuni rumah. hehe...

lastly,
jom tengok Qisya perasan jadi pengantin.

#dia ambil tudung bawal saya lepas tu letak atas kepala ala-ala veil pengantin.


#mentang-mentang baru tengok Uncle dia kawen....hehe..

Sabo je la dengan si Qisya ni.
saya sibuk lipat kain, dia sibuk memunggah.
lepas tu try itu ini.
spender abangnya pun gagah cuba pakai.
kah kah kah....
anak sapooooo la ni....





13 comments:

  1. menggoda selera la kak bihun sup derhaka tu..ekeke..mmg syok tu kalau dapat time sesejuk pagi ni..

    ReplyDelete
  2. sedapnya bihun sup...yg lain2 sure xpandang dah...

    ReplyDelete
  3. wah.. laparlah tgk...

    comelnya amsyar :D

    ReplyDelete
  4. aloo.ingtkan dapatlah tgk spageti tadi....nanti buat jgn lupa amik pic ye.. nur xreti buat spageti..tu yg tingin nak tgk tu..

    ReplyDelete
  5. eheheee...tak pe laa kn qisya sok besau tolong mama la plak kan...

    ReplyDelete
  6. hahah derhaka resepi pun derhaka resepi lah janji sedap rupanya xD

    ReplyDelete
  7. Nape bihun sup tu nama kelakar sangat? Anyway mi tu nyum..nyum..

    ReplyDelete
  8. amboi kemain nama bihun tu kak. hihi

    ReplyDelete
  9. SEDAPNYE TGOK BIHUN DERHAKA TU .. HOHO ..

    AMBOI .. KECIT2 DA NAK TAWEN YE SYGG .. HIKHIK

    ReplyDelete
  10. kalau main campak2 tapi sedap. xpa..:)

    ReplyDelete