Sunday, 4 November 2012

Canggihnya windows 8

Yes. Windows 8 dah keluar.
lepas ni kawan-kawan, tablet u olls yang canggih-canggih tu dah boleh isi windows 8 ni.
bukan lagi sekadar hiburan semata-mata.
atau menayang betapa updatenya diri dapat mengejar segala teknologi terbaru.

*google

Best, kan windows 8 ni?
sedangkan windows 7 pun dah rasa canggih.
inikan windows 8.

apa-apa pun....
walaupun saya bukanlah seorang yang rajin nak mengejar teknologi,
(matik la kalau kuar S2, beli.
kuar je S3, tukar lagi.
yang iPhone pulak, kuar je iPhone 5....dah meraban nak tukar iPhone 4s.
mahu muflis kalau diikut...huhu)
kiranya masih ambil tahu juga sikit-sikit apa yang berlaku.
tidak la menjakun sangat bila orang sekeliling tayang gajet terbaru diorang.

cerita pasal trend sekarang,
yang tudung mestilah Fareeda.
memang cantik-cantik belaka.
tapi alhamdulillah tidak terjebak sangat.

trend menu pulak.
sekarang ni menggila sana sini dengan crepe durian.
bermula dengan macaroon, lepas tu red velvet, pavlova dan rainbow cake......adakah kita ni orang yang ketinggalan zaman kalau tak merasa semua menu yang di atas?
adakah kalau kita tak mengikut arus trend ini, kita adalah tak 'style'?

sebabnya saya pernah ternampak komen macam ni..
"kesiannya ko tak pernah makan macaroon..."
hek eleh.....macamlah stylo sangat dapat makan macaroon yang manis berdengung tu.
haaa....macam tu.
nyampah, kan?
tak payah le nak rasa bangga sangat sebab mengikut arus segala trend sekarang.
kalau hanyut nanti, sendiri yang susah.
tak gitu?



#dah bertahun mokcik pakai henpon ini je. Tak rasa rendah diri pun. 
(siapa tak percaya, meh sini kasi debik sorang2. lol...)

Eh? apa kena mengena tudung fareeda dan makanan dengan windows 8????
saja je moga siapa yang google windows 8 jumpa blog ni dulu.
nak mengendeng BE Nuffnang pun ye juga. hahaha....



27 comments:

  1. Ehh dulu pon pakai henpong cemtu . Tahan lasak kot . Cuba ipong kasi jatuh 5 6 kali confrm menagis 3 hari 3 malam . Hewhew :D

    ReplyDelete
  2. (: hand phone kita sama la. saya punya yg canggih bagai nak rak tak tahan mana pun ..last2, pakai pon biasa lagi bgus :D . uihh, windows 8 memang perghhh!

    ReplyDelete
  3. dina pun pakai henpon tu lagi la kak.hikhik.

    ReplyDelete
  4. masing2 ikut trend la katakan. btw saya pon pkai fon tourchlight jela. tak mmapu nk pkai bb. hehe. follow yana balik k :)

    ReplyDelete
  5. Entri yang banyak isi.......
    Tak lama Nuffnang nampak ler..

    ReplyDelete
  6. window tu mmg nampak canggih, tapi nur mcm akak, xdelah tergila2kan sgt dengan menda2 ni..

    oh ya.. crepe durian tu, xpernah rasa lagi, tapi skarang dah kecoh2 kan..sedap ke..hihi

    ReplyDelete
  7. Hihihi pakai fon tu lagi best ye dok, takyah nak confuse-confuse :P

    ReplyDelete
  8. saya nak pakai macam takleh support je kat pc ni..window 7 pun dah berat

    ReplyDelete
  9. unsecretostory....yg bestnya si qisya dah campak byk kali ke dinding pun masih bertabah henpon ni. hehe..

    steff....x semua pc boleh support windows 8 ni. Kena tengok dulu camne.

    ReplyDelete
  10. dina... eh? ye ke? hehe..

    arjuna.....terpaksa la mengendeng...dah lama x dapat BE nie. hehe..

    ReplyDelete
  11. Dak Fisha....thanx sudi follow.. :)

    Hanif....dah nak sedih ni. haha..

    ReplyDelete
  12. cik nur....bayangkan aje lempeng yang diisi durian dan whipping cream. cenggitu je. :)

    nurul izzah.... ha'ah. Byk sgt apss mmg konpius.

    ReplyDelete
  13. boni....itu maknanya kena beli pc yg lebih canggih le tu. hehe

    ReplyDelete
  14. dari 1st guna smpai sskrang, sy xprnh rasa kelebihan windows7, 8? lagi la,,hehe

    ReplyDelete
  15. saya x pernak makan macaroon pun kak yana.. sedap ke? ;)

    ReplyDelete
  16. trah zain....betul tu trah. hahaha....kan dah mention pasal entri bodek? wakaka...

    ReplyDelete
  17. Adam Hawa....bahulu lagi sedap. Siyes. disertai dengan moto, cintailah kuih muih tradisional kita. hahaha...

    ReplyDelete
  18. kita tak pakai pun handpon ~ pakai public je .. hehe .

    ReplyDelete
  19. window XP tetap di hati!


    hndphone tu la best. nak mesej senang.
    if blackout ada torchlite.
    if hujan tak risau.

    telefon. untuk mesej dan kol

    nak berinternet g la kat Pc / laptop.

    kan?heh

    ReplyDelete
  20. Cik Pensil....iyolah tuuuu... :p

    ReplyDelete
  21. dayteenea.... high 5!!! hahaha...

    ReplyDelete
  22. nk window 8~~ lol

    btol2. skrg ni semua org nk ikut trend. sape yg x taw tuu dipggl kolot.

    ape daa~ mentality ape yg diorg gne pn wa xtaw. hihi =P

    ReplyDelete
  23. cantik... baruler betoikan, nanti ramai terserempak ngan blog kitakan...
    tapi memang canggihler..

    ReplyDelete
  24. adus..sy nak tau pasal windows 8 ahahaha

    ReplyDelete
  25. selalu gak ayie klik nuff pergi ke iklan windows 8 nih.... :)

    ReplyDelete
  26. sop pakai W8 sejak consumer review hingga skrg,, mmg best :)

    ReplyDelete