Monday, 3 December 2012

Gula Stevia yang bebas kalori

Assalamualaikum..
Bila cuti balik kampung, seperti biasanya blog akan terabai.
Sibuk baca blog lain sampai entri baru tak tertulis.
Apa pun sabar ya. (ecewaaahhh....fefeeling ramai readers tetiba. ahaks)
Banyak cerita bergambar akan saya update kemudian.

Untuk kali ini, saya nak share sesuatu yang menarik untuk u olls.
Semua tahu gula berlebihan tidak baik untuk kesihatan, kan?
Hari tu, semasa di ekspo MAHA, saya berjumpa satu produk yang saya sangat teruja untuk menjadi ejennnya.
Sambil kegunaan sendiri, saya pun ingin menambah koleksi jualan kecilan saya di Audrra Blossom .

#pokok Stevia. Manis betul daunnya.


Saya amat berminat untuk menggunakan Gula Stevia dari jenama Jun's Stevia ini kerana kita hanya perlukan kuantiti gula yang amat kecil untuk rasa manis yang terhasil daripada gula biasa.
Bayangkan kita hanya gunakan sesudu gula stevia berbanding 5/6 sudu gula biasa untuk membancuh sejag air.
Menarik tak?
Rasa manis yang sama tapi hanya menggunakan kuantiti yang jauh lebih kecil.
Badan jadi sihat, bebas kalori pulak tu.
Kalau dah bebas kalori, mestilah berat badan berkurang.
Diabetes pun dapat dielakkan.
Kalau yang dah ada diabetes/kencing manis tu...kandungan gula dalam badan dapat dikurangkan.
Best kan? 

Teruja betul saya.

#Gula Stevia jenama Jun's Stevia


Antara khasiat Stevia ialah:-

1. Pemanis semulajadi.
2. Mengurangkan kadar gula dalam darah.
3. Melawaskan kencing.
4. Mengurangkan tekanan darah.
5. Membunuh bakteria dan virus.
6. Memberi tenaga.
7. Membantu mengurangkan berat badan dan lain-lain.

Jangan susah hati sebab setiap botol yang mengandungi Gula Stevia seberat 100 gram ini, cukup untuk digunakan dalam 17 jag bancuhan air.
17 jag ye u olls....bukan 17 gelas.
Bayangkan jimatnya macam mana.
Harganya hanya RM19.90 sahaja.
Diulangi RM 19.90 sahaja.
Menarik tak? 
Menarik?

Apa lagi.....sila la order ya.
PM kat FB saya ke, Audrra Blossom ke, sms pun boleh.
Jom ramai-ramai sihatkan badan.

Terima kasih sebab sudi baca. :)


p/s: Sesiapa belum 'LIKE' page Audrra Blossom silalah tolong 'LIKE'. Tak payah tag2 kat FB dah. Tag2 ni orang marah. hehe...





21 comments:

  1. menarik ni yana..emm..bila nak kluarkan product sendiri pulak..?memang baik utk kesihatan ni kan..kat kulim ni x tau mana ada jual pokok stevia nie...

    ReplyDelete
  2. Kak Sal.... beli la ekstrak gulanya. Pokok nie selalunya mati kalau tak pandai jaga. hehe..

    pssttt....bab produk sendiri tu dalam perancangan kak. Brand dah ada.. :)

    ReplyDelete

  3. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    semoga bisa jadi semangat
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  4. mmg ptut kita kurangkan minum gula ni...mmg bagus la produk ni..byk khasitnya..

    ReplyDelete
  5. Bagus kan gula ni.. byk kebaikan nya...member2 dah ada yg guna ni..:)

    ReplyDelete
  6. kak sal..kat kulim ni...kat shailo storage kelang lama tu...byk jus minuman berasaskan stevia...

    ReplyDelete
  7. wak pon X sempat nk gi Maha 2012 tuuuu.. UUhuuu

    ReplyDelete
  8. baru tahu ni...
    jauh beza dengan gula biasakan..

    ReplyDelete
  9. tp ni bukan utk org kencing manis je ke?

    ReplyDelete
  10. Rapunzeel....mesti la bukan. Takde kencing manis, kalau gantikan gula dgn gula ekstrak stevia ni dapat la mengelakkan kencing manis. Sbb kita cuma perlukan kuantiti yg lebih kecil berbanding gula biasa untuk tahap kemanisan yang sama.

    ReplyDelete
  11. hana ingat letakkan daun pokok tu dalam minuman,hehe

    ReplyDelete
  12. Hana... Yang ni mcm gula le jugak. letak daun tu mcm oldies dah kot...hehe

    ReplyDelete
  13. info menarik.. first time bru tau psl ni

    ReplyDelete
  14. eh la..haha.igt akak jual pokok dia..menarik2..first time dgr pasal ni

    ReplyDelete
  15. dulu masa saya kerja dengan koperasi penternak dan ternakan malaysia berhad, saya ada jugak lawat petani2 yang tanam pokok ni.. saya pernah rasa daun ni yang asli.. tak ada proses apa2.. just tumbuk2 daun ni, pastu campur terus dalam teh o. memang sedap dan manis. siap berangin lagi..

    ReplyDelete
  16. nong....camne aku nak hantar kat ko yg jauh nun...huhu..

    ReplyDelete
  17. Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
    Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
    Harga serendah RM1.00/pcs.
    Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
    Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
    http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

    ReplyDelete