Wednesday, 19 December 2012

Kursus Bahasa Inggeris itu menakutkan

Agak lama tak hapdet lantaran dipaksa menghadiri kursus Bahasa Inggeris.
Saya rasa macam dipaksa sebab dah hujung-hujung tahun, buku log latihan pun dah dihantar, tetiba nama naik lagi untuk pergi kursus.
Bahasa Inggeris pulak tu!

Untuk saya yang 'pandai bebenor' English ni,
memang rasa scary memanjang le.
Tau le kan feeling kena bercakap sorang-sorang kat depan tu, nak menahan ketarnya macam mana.



#di hati rasa macam gini yang sebenarnya. hehe..


Tu la, vongok lagi English.
Maunya tak, semenjak berkhidmat dengan gomen dengan persekitaran yang langsung sepatah haram tak bercakap bahasa Inggeris (melainkan bahasa di komputer) hampir 10 tahun...makanya makin bertambahlah rasa 'pandai bebenor' bahasa Inggeris tu. hahaha...

Disebabkan saya ni pandai pretend pandai tapi sebenarnya tak pandai,
*saya sangat sedar diri, okeh. :p
Makanya saya nak share dengan u olls pulak my 50 words essay about my husband yang saya jenuh tahan ketar semalam.

My husband

My husband is my best friend in my life. He is very kind, thoughtful and lovely husband.
Whenever I find difficulties in what ever situations, I would ask him to help me.
He always remind me to be a good person and Muslim.
I love him very much and I hope our marriage will be everlasting forever.

Kah kah kah...
Matik la saya kena gelak dengan u olls.
tambah-tambah Teacher Nick dan Mr Clive tu.
Sila komen dan betulkan mana-mana yang salah, ye sifu English! :p

Nak tahu kenapa saya pilih tajuk di atas?
Ada sorang blogger femes beranggap saya ni ibu tunggal bila baca blog saya disebabkan saya sangat kurang bercerita tentang encik hubby saya apatah lagi nak tepek gambar dia.
Mestilah.
Encik hubby adalah eksklusif, what? heheh.

So, balik semalam sambil mood lalalaa bagitau dia.
"Abah, u know? Tadi mama cerita about u dalam English class. Dengan tak malunya Mama confess I love my husband infront all of them. hahaha..."
U guess what?
I got loads of kisses after that. bhahaha.....
*sila muntah hijau sekarang. kah kah kah....

p/s: I like the teacher very much. Now i'm happy to see her again for today class. (eh tetibe nak ber English la pulakkk.....wakaka... :p)



27 comments:

  1. Kak yana suwitnye! Bestnye ade hsband romantic.. Sedih sy dapat bakal suami yg kayu cam Mr.A.. Hahahaha..

    Kak, 1st nk ckp depan org mmg cuak walopon kite ckp BM tau! Anyway Good Luck kak yana ku sayang..

    :)

    ReplyDelete
  2. hehe... saya pn pernah gak jd cmtu.. time nk ckp time tu la tetiba jd semput, hehe...

    seronoknya dpt kisses after that.. hehe

    ReplyDelete
  3. kah kahhhh!!! *muntah hijauuu*

    ReplyDelete
  4. English..... my favourite subject..

    ReplyDelete
  5. wow...berbaloi2 hehe...mesti bangga sesangat en hubby tu...

    ReplyDelete
  6. eh..not bad dah tu.
    memang bab2 nak speaking ni bagi sesetengah org terrifying.
    maklum la.bukan selalu speaking kan..huhu
    nak fikir psl vocab lg, pastu susun sentence structure lg..
    nati akak buat la short entry in english :)

    ReplyDelete
  7. bercakap tak de masalah sangat kot, bila menulis tu yg sesangat lah tensen sbb dah lupaa ejaan.

    ReplyDelete
  8. nur pun idoklah pandai bebenor...
    kadang2 takut dan malu nak berbahasa omputih tu..hihih

    ReplyDelete
  9. bila anak2 dah bijak ni...
    terlopong juga bila ditanya...

    ReplyDelete
  10. alolo..sweetnyerr depa...hihi..kalau sy part essei yg lemah tuh..adeii..

    ReplyDelete
  11. hehehe..tu dah kira hebat la tu.kalau saya ni, sepatah pun tak reti..hehe.. yes no yes no je..hahaha

    ReplyDelete
  12. lepas ni nak buat entri dalam english Pulak ke? Klu camtu saya kena stenby kamus la.. :-)

    ReplyDelete
  13. @Liyana Zahim
    Ya Allah....Mr A tu kayu? hehe...
    dia tu the most romantic blogger i've ever met, whaattt.... :p
    Ok thanx dinde. Semoga nasib baik sentiasa mengiringi hidup ini. Ecewahh....

    ReplyDelete
  14. @Jaa
    bukan semput je, nak terkucil, terkentut semua ada. ekeke...

    ReplyDelete
  15. @Nick Nashram
    short entry dalam english? waahhhh.....entah bila la tu gamaknya. ngeee...

    ReplyDelete
  16. @zaity zaliza
    akak bermasalah bila bercakap dan structur ayat. Bab ejaan boleh le pulak.

    ReplyDelete
  17. @Cik Nur
    tu la. Malu nak cakap. Sebab x biasa.

    ReplyDelete
  18. @Qhaifa Nur
    tu sebab kita pun kena belajar jugak English ni. Segan le jugak dgn anak2 sekarang suka tanya2.

    ReplyDelete
  19. @boni kacak
    alaaa....boni merendah diri la pulop...haha

    ReplyDelete
  20. @the malay male
    mana ada wehhh...keyakinan belum tinggi lagi ni. Masih shy shy cat. ekeke...

    ReplyDelete
  21. Alamak..tak lama lagi entri blog ni mesti berbau kenglishan..hahahha
    Good luck to you...

    ReplyDelete