Thursday, 7 February 2013

Monrods - Kelainan Jadi Sebutan

Assalamualaikum.....bismillah..

Sila baca doa makan sebelum makan.
heheh.....intro entahapehape..
nak buat macam mana, kadang-kadang masalah mengarang ayat datang menjengah tetiba.
kiranya macam terkelu lidah le jugak. 
cuma ini versi taip menaip. :D

Hari tu saya dah try makan-makan di Monrods , Laman Seri seksyen 13, Shah Alam.
Monrods ni sama konsep juga dengan outlet lain yang tumbuh macam cendawan kat Lembah Klang ni.
Malaysian variety, lebih kurang cenggitu sebab menunya ada macam-macam.
Saja je tersadai di sini sebab menyinggah melawat tuan kedai Al-Amin Kids yang outletnya pun ada sebuah di Laman Seri ni.
Monrods ni juga berdekatan dengan Tutti Frutti yang mahal bebeno tu.



 #Selain memiliki nama yang agak catchy iaitu Monrods, taglinenya pun menarik jugak ye. Kelainan Jadi Sebutan. Sempoi. I like.



 #Ruang makan adalah santai. Dari luar depan kedai, dalam kedai dan belakang kedai.....semua ada tempat duduk dan meja makan.



 #haaa.....yang ni di sebelah belakang, ye. Selalu nampak dah kat dalam tv, kan? Bestnya area Laman Seri ni, semua kedai dikelilingi landskap menarik dan menggunakan rumput mahal. Jangan risau, saya tak keluarkan nama saintifik rumput kat entry ini. hehe...



 #Spagetti untuk encik hubby.



# dan Mushroom Chicken Chop untuk saya.


Disebabkan kami hanya pergi berdua untuk lunch, tak banyaklah menu yang dapat dikongsi di sini.
Kami hanya order yang biasa kami makan dan tiadalah yang dikatakan 'kelainan' itu melainkan yang biasa saja.
'Kelainan' itu masih belum dijumpai lagi, makanya harus jugalah datang review lagi sekali.
Tak gitu? :D

Oh, kisah sebenarnya apabila dapat lunch dengan hubby tu pasal.......

 #saya dan encik hubby ke sini....


#untuk claim hadiah tempat ketiga Peraduan Mengenali Potensi si Manja tu.


Ok. Saya ingatkan dapat sikit-sikit claim melalui baucer, sekalinya terkejut dapat sekali harung.
So, sesiapa yang duduk area shah alam atau Puchong yang nak susu Dutch Lady 123 seberat 1 kg untuk satu pek, sila roger saya.
Saya nak letgo di bawah harga pasaran separuh sebab banyak sangat.




14 comments:

  1. wieee tahniah menang. cantik la tempat makan tu, food dia pun menggiurkan jer. yumm yummmm.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. Ha'ah....makan2 dalam taman. :)

      Delete
  2. sedapnye susu dutch lady....

    susu kotak ke dapat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. susu kotak, minum2 kat situ je. Yg dapat tu susu membesar 123 yg dalam pek tu.

      Delete
  3. akak..Nur tak tahu nak komen ape...*jujur ni...Heeee.. :D
    tapikan kak, Nur jadi lapar tgk makanan2 tu...
    mana lah Nur nak kecau semua makanan2 tu tgh2 mlm ni kak...
    Akak tak kesian kan nur ke...?
    hahahaha.. :p

    adehh....serius lapaaarrr..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur lg terer masak dari akak. Apa lagi, pi dapur masak le. hehe...

      Delete
    2. Err..idok le kak...
      nur xpandai masak...
      xterer macam akak lagi...huhu

      Delete
  4. monrods kulim (tmn selasih) tu biasa jugak akak...ada sudut artis kat sana...yg biasa dtg-m nasir..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg kat Kulim tu belum pergi lagi sbb balik sana, semua rumah yg disinggah, masak sedap2. heheh...

      Delete
  5. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. done follow blog amer. Cantik semua drawing tu. Hebat. :)

      Delete
  6. macam best la tmpat kak yana g makan tu. hehee ley try pasni .

    **huhuhu sekali harung kak ? ssh jgak kalu stok byk sgt kan... hehe nak beli pun anak xde lagi,. kikiki selamat me let go susu dutch lady tu, masyyukk gak. rezeki Allah tu. hehe

    ReplyDelete