Tuesday, 10 September 2013

Aidilfitri 2013

Assalamualaikum wbt....bismillah...

Pencapaian paling lama meninggalkan blog. haha...
Makanya terlalu banyak cerita yang tak terhapdet kat sini.
Alasan? Sibuk. Hehe...Agak klise di situ.

Well, kerja di tempat baru....suasana baru....tugasan baru....kawan-kawan baru...bos baru, memang serabut sikitlah.
Tapi tidak mengapalah.
Semua akan ok. Insha Allah...
Saya kena bersabar dan cepat-cepat belajar. :)

Raya tahun ni memang best.
Alhamdulillah mak saya masih sihat untuk menyediakan lemang 40 batang.
Ada lemang biasa, tepung dan jagung.
Best, kan?
Lepas tu, ada sepupu saya suami isteri volunteer nak beraya dengan kami semua disebabkan teringin nak belajar membakar lemang. Salute!

Memang happy sangat dapat berkumpul bersama seluruh ahli keluarga.
Photoshoot raya je mengambil masa berjam-jam termasuklah berjemur di tepi Sungai Perak yang airnya tengah surut dan sangat jernih pulak time raya tahun ni.
Pagi petang kami berendam di Sungai Perak. haha...

Meh la layan gambar raya tahun ni.
Sikit-sikit je la ye. :)

 #dengan mak tercinta. :)


 #kami.


 #entah mana satu kamera nak tengok masa ni. hehe...


 #di tepi Sungai Perak belakang rumah mak tempat kami bermandi-manda.



 #nak beli tanah. konon-konon.


 #heheh..



 #berlakon je lebeyyy...



 #Amsyar dan sepupu2nya...



#susah betul nak dapat semua ada dalam gambar macam ni. Dah selebet baru nak dapat bergambar gara-gara tunggu abang sulung dangan familynya sampai.


 #di rumah ibu mertua saya pulak. Yang lelaki sibuk kat luar. Tak dapat juga bergambar beramai-ramai. huhu....


#last pic....Qisya dan Ireen. Kemain mekap bagai. Semua nak sama. huhu..


p/s: Tak sempat nak berkunjung ke blog kawan-kawan. 




18 comments:

  1. cantik!! suka la warna tema akak tu.. cantik!!
    si comel qisya pun.. make up ya.. makin comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aunty dia le mekapkan. kemain perasan cantik. hahaha..

      Delete
  2. meriahnya raya...
    cantik gambar photoshoot tuh...
    bestnya ada 40 batang lemang..
    suka tengok gambar last tu...

    ReplyDelete
  3. comel nya sedondon torqoise :) masjid kat belakang tu nampak cntik ja wlopon dari jauh. dan dua gegirl yang last pic tu cute sangat ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. Tq. Kisahnya, satu family boleh sepakat. Tak pun malas nak fikir tahun tu nak tema kaler apa gamaknya. :D

      Delete
  4. Replies
    1. family akak mmg sentiasa meriah. Tak raya pun meriah jugak. hehe

      Delete
  5. yana...bagaikan mak duyung semuanya yg berposing tepi sungai tu....cantiknya...teringin nak menyelam kat sungai tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak duyung?? hahaha..... apa2 le kak. :D

      Delete
  6. Assalamualaikum...
    YaAllah kak..cantiknya....
    semuasama kaler...

    mmg tiap2 tahun macam nie yea..
    bguslah family akak...
    mahu pakat... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam...
      tq cik nur.
      Entah. Seronok je nak bertema-tema ni. hehe

      Delete
  7. bestnye tgk bila ramai2 pakai bju sama cl0r .. meriah !

    ReplyDelete
  8. beshnya ramai keluarga yana...bole plk bebaju sedondon...sejiwa membawa berkat...ehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah....moga terus sehati sejiwa hendaknya. :)

      Delete
  9. Replies
    1. 4 generasi tu. Mmg ramai le jdnya. :)

      Delete