Wednesday, 2 October 2013

Sejak bertukar jabatan

Assalamualaikum wbt...bismillah...

hari yang agak tenang sikit, maka bolehlah hapdet sikit-sikit cerita basi lebih sebulan kot. haha..
bermula dari cerita open house yang dibuat di penghujung Syawal.
giler ah rakyat Malaysia ni.
sampai sebulan beraya....walaahh...
apa pun layankan aje kalau dah ramai yang nak sedekah makanan.

 #sebahagian kawan-kawan di jabatan baru. Open house tahun ni tak best sangat sebab takde penglibatan staf dalam penyediaan makanan. Kitorang datang makan je. Boriiinnggg...


 #makanya banyak la pose tak tentu arah macam ni sebab tak buat apa lepas kenyang makan.


 #yang ni open house kat rumah mak mertua pulak. Adoyaiii....penjimatan yang amat ketara dari segi baju raya. Tahun ni saya takde sehelai baju kurung pun. Semuanya jubah dress. Ada la pulak tukang buat spoil gambo kat belakang nun. huhu...


#antara juadah yg dihidang. Berhujan la pulak masa petang tu. Kesian kawan-kawan yang datang.



#acara makan-makan diselang-selikan dengan segala mak nenek program di hujung minggu. Yang di atas ni masa program banteras tikus tu. Semua pakat-pakat kerumun tikus dalam sangkar tu siap ambil gambar bagai. Kalau Little Stuart dalam tu tak pe jugak. hahaha...



 #disebabkan mama diorang ni kena design playground baru kat Taman Tasik Shah Alam ni, tiap minggu la diorang berdua ni berkampung kat sini. Kemain happy la jawabnya.



 #sebahagian playground jenama Kompan yang menjadi pilihan untuk diletak dalam design saya. Yang beruntungnya si kecik Qisya le. Test semua. haha..


#di taman Setia City Mall Convention Centre. Kemain ramai couple pengantin photoshoot kat sini. Best ke tak di jabatan baru? heheh. *mata ke atas.


Rutin kehidupan dah berubah.
Balik keje masak.
Pastu mandi dan solat.
Pastu layan drama jap.
Pastu solat maghrib, ngaji dan solat isyak.
Pastu terus zzzzzzzz..........oh myyyy....


Dah dapat jawapan, kan? :D




10 comments:

  1. selamat bkerja dijabatan baru kak..:)

    ReplyDelete
  2. jgn sampai bersawang blog dah la yea..kang teruk nak menyapu semula hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah bersawang ni kak. nak letak gambar tu yg x bape rajin. Tapi kalau x de gambar, x best pulak nak cerita. hehe..

      Delete
  3. Alaaa akak penat ek. Tapi saya yakin anak2 suka la skang every week dapat bertapa kat playground tu kan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mommy jj. Tiap minggu nak kena datang selagi tak siap design. Nnti dah start pasang, lagi la tiap hari nak kena bertapa kat situ selagi x siap. huhu..

      Delete
  4. Seronok je tgk pic raya...
    makin comel ank dara akak tu..

    skrang akak dah selesa di jabatan baru?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. boleh la. terpaksa bolehkan juga sbb nak gaji tiap bulan. hahaha

      Delete
  5. eh rasa mcm nak raya pulak!! tapi betullah tak lama lagi kan nak raya Aidil Adha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom raya aidil adha pulak. buat korban tak tahun ni?

      Delete