Friday, 21 June 2013

Apabila terlalu banyak memikir

Assalamualaikum wbt.....bismillah...

Lama pulak rasanya tak hapdet blog.
Nak kata tak ada idea, tak ada masa adalah menipu pulak. hehe..
Yang sebenarnya vitamin M terlebih.
Memang tak dapek nak nolong la kalau dah macam tu. :D

Minggu ini adalah minggu kesengalan nyata gamaknya.
Semalam, sampai-sampai je depan gate barrier di wisma tempat saya bekerja, saya dok touch kad yang salah.
Patut pun palang autogate tu tak buka-buka, rupa-rupanya saya dok touch kad touch n go. Bukannya kad pekerja saya.
Naya je orang belakang saya yang tertunggu-tunggu giliran. kikiki..

Lepas siap dah parking, saya terus menyarung kasut lalu keluar dari kereta.
Dah lama menapak langkah, baru perasan sarung kasut terbalik!
Nasib, belum sampai ke ruang legar lif yang dah tentu-tentu ramai orang. :D

Keluar lif pulak saya terus pergi thumb print untuk rekod kedatangan dan masuk opis.
Dah masuk opis, boleh pulak saya waswas dah thumb print ke belum.
Sudahnya, saya pergi thumb print lagi sekali.
Adoiii.......hampeh betul.

Dan hari ni, saya memang nak masuk lane tol yang bayar tunai sebab memang dah pasti yang kad touch n go dah habis kredit.
Kiranya time rehat nanti ni nak pergi tambah nilai.
Last-last, kat lane touch n go juga saya masuk.
Mesti bengang orang yang beratur di belakang saya sebab kena undur kereta. :D

memang tengah banyak fikir sekarang ni.
sesak juga jiwa raga dibuatnya.
Apa pun, hidup mesti terus.... :)


#baju peplum kanak-kanak pelbagai warna yang sungguh comel! Hanya RM29 sahaja!
Siapa nak order, boleh pm, sms/whatsapp 0192764682.





Thursday, 13 June 2013

Rahsia sehelai tudung syria

Assalamualaikum wbt....bismillah...

Suatu malam seusai solat Isyak....
Tetiba terdengar suara si kecik Qisya.
"Mama tengok ni!"


 #inner tudung syria jadi skirt pendek. Sendiri sarung, okayyy...



 #tudung syria jadi skirt labuh.


Adoi Qisya..... kretip terlebih bila bab baju bajan.
mama pun tak pernah terfikir inner tudung boleh dijadikan skirt pendek. hahaha...
Pastu suruh ambik gambo dia sambil posing gedik.
kemain...
Nak marah pun tak boleh sebab sel-sel otak dia tengah bersambung kata iklan susu kat tv. :D
So layan je laa.....


#pagi ni.... 


untuk pertama kalinya pakai tudung syria berkerongsang!!
Harap-harap tiada lagi tudung syria jadi mangsa seterusnya. ;-)





Tuesday, 4 June 2013

Suatu hujung minggu

Assalamualaikum wbt.... bismillah..

Ini minggu yang penuh aktiviti.
Aktiviti penuh bersamaan dengan PENAT.  :)
Walau apa pun, bersyukur dikurniakan pelbagai nikmat.
Nikmat sakit pun kena bersyukur juga.
Walau pun dalam 2 minggu ini saya diserang gastrik berkali-kali.
Saya redha kerana yakin dan percaya kesakitan ini adalah untuk menghapuskan dosa-dosa saya.
Insya Allah... mudah-mudahan.

Hujung minggu lepas juga menyaksikan sambutan birthday untuk encik hubby diraikan dua hari berturut-turut.
ecewah kemain....
1 Jun sambut di IOI Palm Garden Hotel kat Putrajaya.
Esoknya celebrate kat Mango Chilli pulak.
Alhamdulillah.....bertambah lagi usia suamiku.
Semoga Allah swt memanjangkan jodoh kami hingga ke syurga.
Semoga Allah swt memberi kejayaan yang cemerlang dalam kerjaya suamiku.
Semoga Allah swt merahmati kami sekeluarga dan macam-macam lagi doa ditadah.
Semoga dimakbulkan hendaknya. :)

Memang sangat busy hari Sabtu tu sebab menyiapkan barang-barang untuk jualan di bazarena keesokannya.
Kiranya kami gerak ke Palm Garden agak lewat.
Dalam pukul 1 lebih macam tu.


  #eh. Ini bukan orang yang diraikan tau....


 #tapi yang ni birthday boy nya....hehe. Happy birthday bah....
wahh...seronoknya pilih makanan. macam-macam pilihan ada di palm Garden ni.



 #tak ramai yang datang makan kat sini masa kami datang tu. Memang enjoy...



#dah habis makan, jom posing-posing di sekitar Plm Garden. Tapi tak banyak snap gambar pun.

Untung juga makan di Palm Garden ni.
Hanya bayar untuk dua orang saja.
Anak-anak free la pulak.
Alhamdulillah....rezeki.


#berniaga di bazarena bersama Yanti sahabat sejak zaman sekolah dan tuan blog Dari Jari-Jari Halusku. Jom pakat-pakat singgah gerai kitorang ni. Baju-bajan untuk kanak2 dan wanita, Border lace, Sabun Collagen dan Vitamin C turut dijual.


Oh ya. Hari Jumaat lepas sempat bersalam dengan Prof Muhaya sempena sambutan Hari Ibu Puspanita.
Pesan beliau, kita mesti sentiasa positif untuk membina fizikal, mental dan spiritual yang sihat.
Jalani kehidupan ini dalam redha Ilahi.
Insya Allah kebahagiaan dan rezeki akan datang seiring.


#celebrate birthday encik Hubby di Mango Chilli. Memang terbaik ayam goreng Thai ni.

Lewat petang, singgah rumah Mak disebabkan kerinduan Qisya kat Ireen dan Mummy dia.
Tapi bila jumpa......


Ipad jugak yang dihadap sesungguh hati. Adoiii......



#sesi menggedik.. :D

Disebabkan dah mula berniaga balik, aktiviti jalan-jalan di hujung minggu terpaksa dikurangkan.
Emmm....sebenarnya terlalu banyak cerita yang berlaku dalam minggu ni.
Yang paling mahal, pengalaman diserbu orang yang nak bunuh diri.
Serius, kali pertama mengalami tahap gelabah peringkat tertinggi. 

Apa boleh buat, inilah warna-warni kehidupan....