Friday, 2 August 2013

Jawatan baru jabatan baru

Assalamualaikum wbt...bismillah..

Semasa masih di dalam wad hari tu, dapat panggilan dari HR yang memberitahu tentang jawatan baru yang saya pohon telah diterima.
Nak kata happy pun tidak, nak kata sedih pun tidak. :p
Semua perkara ada pro dan kontra, kan?
Saya cuma rasa ini adalah laluan hidup saya yang kena saya tempuh.
Suka atau duka kena lalui juga.
Hendak tak hendak kena redha dengan ketentuan ini.
Ikut hati, saya nak jadi surirumah je. hehe...

Saya kembali ke dunia landskap setelah bertahun-tahun lamanya saya tak melukis.
Memang dah kejung gamaknya jari jemari ni buat drawing.
Autocad pulak kena belajar balik.
Memang tengah agak stress.
Nak raya pun macam takde mood je ni. haha.


#encik hubby kata, "ok le tu boleh kuar opis tengok taman." Ceh.....


Jadinya kawan-kawan, doakan saya supaya tabah hati dengan tempat kerja yang baru ni.
Memang tengah rasa down juga kadang-kadang tu. huhu...
Takpelah.
Ini yang dinamakan cabaran kot.
Aja aja fighting!

p/s: Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin kepada semua yang sudi singgah di blog ni. :)