Saturday, 4 January 2014

Casing Handphone tulen

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Saya tak tau yang membeli casing original adalah kewajiban untuk rasa puas hati yang maksima.
Pada saya, asal saja handphone tu original, hentam sajalah casingnya macam mana.
Tapi semalam, untuk pertama kalinya beli casing original, ko.😉
Hasil terpengaruh le nih. 😆

Jadi, untuk gadget penutup saya di tahun 2013, saya hadiahkan casing original untuk beliau.
apa perasaannya?
Boleh laaa....😎😎😎.

Yang ni casing Ap.
Kira tiruan le ni.
Tapi warnanya lebih terang dan menarik.
diorang offer harga RM 120.
Mahal gila, ko.
Tawar punya tawar dia bagi harga RM 80.
Function semua sama je dengan original.
Tapi tak beli pun.

Yang ni pulak kotak dia pun kena tiru jugak. Hahaha...
Tapi tiru tak habis kekdahnya.
sebabnya yang original atau tulen adalah seperti yang di bawah.


Warnanya lebih lembut dan casing lebih keras.
Kotak pun ada tambahan nombor serial.
Harganya ialah RM 169.
tapi disebabkan tiada skil ngayat yang power, dapat harga RM150.😟

Tak apalah.
Layankan aje.
Tahun 2014 ni jangan mengada dah beli gadget.
tahun 2013 je dah beli laptop, tablet, hard disk dan 3 bijik henpon!
Sabo je la.


Hasil rembatan 2013.
nafsu punya pasal le nih.😷




16 comments:

  1. ohh sama .. kita gila gadjet .. ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. X gila gadget. Semua beli bersebab sebenonya. Hehe...

      Delete
  2. Yanaaaaaaa...minat pink gak yek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minat le jugak. Gegel giti. Hehe..

      Delete
  3. Wah..wah..wah... 2013 tahun gadget ye yana. Murah rezeki boleh la layan nafsu sekali sekala hehehe


    Nong andy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Sendiri terkejut ni. Huhu..

      Delete
  4. Untuk org yg suka gadjet, harga tak jadi masalah.

    ReplyDelete
  5. kata org yang original tahan lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya betul. Lebih kualiti. Alah membeli menang memakai.

      Delete
  6. saya main sarung je casing yg ada.. inshaAllah ada duit lebih beli yg ori. hehe :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau dah ada niat, x lama lg dpt le tu.

      Delete
  7. Replies
    1. Cantik ye. Akak amik kaler soft pink tu.

      Delete
  8. uih mahal yek casing hp yg ori. azza pakai yg biasa je. rm40, sarung transparet kat belakang heheeh. malas nk selak2

    ReplyDelete