Thursday, 23 January 2014

Makan-makan di The Sumbs

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Saya adalah pemalas nak letak watermark.
Tapi satu hari tu saya jumpa gambar-gambar dari blog saya dicilok orang agak geram jugalah.
Bukan apa, at least letak la credit tak pun google.
Ini buat macam gambar sendiri tu yang agak bikin panas tu.
Dari blog dia, blog lain pulak  kredit kat dia. Cett! panasss...

Tapi takpe.
Jangan blog femes yang buat camtu.
Harus kubuat entri dan ping merata! hahaha
Errr.....ada ke blogger femes baca blog ni?
Takde nak pandang la kot depa tu, ye dak?
maklum la masing-masing dah meretiskan diri.

Ok. Lupakan luahan perasaan tak best itu.
Mari kita share tempat makan best yang seterusnya di Shah Alam.
Ber tag line kan 'For Foodie by Foodie', konsep menu western dan Malaysian la kan.
Ala-ala Secret Recipe sebab ada desert yang hebat-hebat dari Sukasucre by Dr Fazley Yaakob.
Alaa......takkan korang tak kenal Dr Fazley? 
Master chef wehhhh....harus la hasil tangannya sedap-sedap belaka.
Meh kita tengok apa yang saya dah try di The Sumbs.


#Ok. Ini alamatnya. Siapa-siapa nak cuba makan-makan di sana tapi bawak ramai gerombolan, haruslah telefon dulu ye. Takut tak cukup tempat nanti.



#Chicken Chop harga RM10.50

Semua makanan dihidang dalam kotak, ko. 
Maknanya ko tak payah nak suruh2 diorang tapaukan. 
Angkut balik terus je. 
By the way, walaupun agak fail dari segi food presentation yang lebih menyerlah jika di dalam pinggan....saya tak kisah sangat pun sebab rasa makanan adalah tidak mengecewakan.
Harga pun tidak la melampau sangat.
Boleh tahanlah kiranya.


#Ok dop harga dia? Boleh la ye...


#Kambing samah namanya. Entah mana dapat nama macam tu tak tau la. hehe...


#pasta adalah pilihan sukaramai di sini.


#sungguh nikmat sampai pejam2 mata ye korang...hehe.


#interior The Sumbs.


#Kenyang perut tummy pun happy ye dop? Nanti kita datang sini lagi. Nak try Sukasucre tu pulak.


#The Sumbs dari pandangan hadapan. Kami parking betul-betul depan The Sumbs. Gambar pun nampak dekat sangat. Nak cepat namanya sebab waktu lunch kan kejap je. Kalau hari Jumaat tu boleh la amik proper sikit gambar-gambar.


Keseluruhannya, makan di sini adalah sangat ok.
Makanan cepat sampai dan suasana pun selesa jugalah.
Cubalah u olls pulak try makan kat sini.
Pehtu citer ye?




6 comments:

  1. sapa yg gatai tgn cilok gambar org tu..printscreen kat buat entri hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe la. Nanti lepas ni kalau jumpa lagi baru buat.

      Delete
  2. simple je restoran tu kan..siap hidang dlm kotak..sempoi lah!
    harga pon not bad gak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kalau x habis, terus bawak balik je.

      Delete
  3. amboii....sedap bebeno tgk chiken chop tu..!

    ReplyDelete