Thursday, 13 February 2014

Pergilah wahai batuk!

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Minggu yang busy dan nampaknya gambar snap screen drama korea di entri sebelum ni tiada jawapannya ya.
Ok. bagi sikit clue.
Citer pasal dua beradik tiri tajuk pun ala-ala citer zaman dulu.
Siapa dapat teka dalam entri ini, sila bagi jawapan ya.
Ada la nak bagi hadiah misteri sempena birthday saya next week yang nampaknya tidak dapat diraikan di Malaysia. :)
Kali pertama kot. huhu..

Saya mengalami batuk yang berpanjangan.
Dah lebih 2 bulan.
Pergi klinik, lepas tu hospital dan kemuncaknya 3 hari lepas bertambah satu lagi ---->demam 
Makanya menggagah balik ke hospital sampai kena nebulizer dan injection.
Antibiotik pun dapat lagi yang paling power.
Sabar je la.

Macam-macam petua diberikan oleh kawan-kawan di FB.
Terima kasih dan saya cuba sebaik mungkin.
Dan terbaru saya mencuba Vitamin C jualan kakak comel yang menten cun sokmo tu. 
Sape lagi kalau bukan misz-ella @kakchik .
So, sesiapa yang berminat nak mendapatkan vitamin C, boleh roger beliau.

Semoga pergilah batuk ini.
Tak larat wehhhh......



3 comments:

  1. Musim pun penyebab gak Kak Cho... Baru baik pastu jangkit balik...
    Semoga Kak Cho cepat sembuh..

    ReplyDelete
  2. sama la kak..aku dah sebulan batuk..baik seminggu, ni dah start batuk lagi..arghhh..tension..

    ReplyDelete
  3. cuba sapu kapur yg di gaul dengan perahan limau nipis...sapu dekat leher...
    nur kalau batuk, itulah yg mak selalu buat,..

    ReplyDelete