Thursday, 17 April 2014

Memparidahkan tudung bawal ke Putrajaya

Assalamualaikum wbt...bismillah....

Baru-baru ni sorang blogger comel telah mentrendkan tudung bawal menjadi ala-ala tudung Fareeda.
Senang je pun.
Sarung tudung bawal, kat bahagian depan tu pakai kerongsang pin panjang dan pakai pin tu macam menjahit sembat dari bawah ke atas.
Hujung bawah, repair2kan dan kalau rajin...kemaskan juga dengan kerongsang.
Siap.

Disebabkan hari ni kena pergi lawatan ke Putrajaya memakai baju korporat dan bertudung hitam, makanya saya terpaksa la menyeterika tudung bawal sebab saya takde tudung ekspress hitam.
Tudung bawal hitam ni tudung bawal pertama yang saya beli pada tahun 2001 kat Kelantan.
Nasib baik masih simpan. hehe...

Tapi itu la, disebabkan warna hitam....tak dapat mokcik nak tunjuk kedut-kedut tu.
Kerongsangnya pun bukan yang beso macam kat tudung Fareeda.
Hentam je la asalkan pinnya panjang.
Itu takpe.
Nanti kasi upgrade sikit next time. :D


#camni la ghupenye......ada macam budak form 5 tak? kah kah kah....


#inilah rupa kompos.


Meronda Putrajaya dari opis ke nurseri Perbadanan Putrajaya.
Mari pakat cium bau kompos yang semerbak gitu....hahaha.


#terjumpa pulak bekas lecturer. Waduuuhhhh......


Lawak pulak.
Tukang explain adalah bekas lecturer saya!
Derhaka betoi mocik bila tak cam lecturer sendiri. hahaha...
20 tahun tu wehhh.....
Well, terima kasih En. Aziz.
Maafkan saya ye. ngeee...
Ok. mari saya share sikit.


#persediaan Floria Putrajaya. Tengok pun penat. huhu...



#Terima kasih en. Aziz yang humble dan sudi share maklumat.



#seronok tengok pokok-pokok yang berbunga ceria.


#rombongan cik kiah di Nurseri Perbadanan Putrajaya.

Berpoloh-poloh ketiak dibuatnya jalan-jalan di bawah mentari terik.
Tak mengapalah.
Menuntut ilmu bukannya mudah.
Kita akan terus belajar selagi masih hidup di dunia ini.
Ecewah....

Ok. selamat memparidahkan tudung bawal ye.
Cantik je.
Ramai kot dok tegur tadi tu walaupun pakai warna hitam. ekeke...


7 comments:

  1. tapi serius simple & cantik bawal ala2 preedah tu.. saya pun suka tgk. kreatif org yg cipta tu. salute

    ReplyDelete
  2. ooo...bawal pun boleh diparidahkan..kreatif la pulak..

    ReplyDelete
  3. kretif betol yana ni..tk yh beli paridah yg mahal tuh..

    tak lama lg bln 7 ada floria kt putrajaya kan....

    ReplyDelete
  4. La ni memang fenomena paridah bawal heheheh... Bergaya ikut kemampuan kekdahnya

    ReplyDelete
  5. Salam ukwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

    ReplyDelete
  6. style tu sgt menutup aurat dan mutup dada :D
    btw kat mana tu ek? ayoo

    ReplyDelete