Wednesday, 4 June 2014

Hotel Vistana Micassa - Taiping

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Tercari-cari hotel yang selesa di Taiping?
Jangan susah hati, Hotel Vistana Micassa di Taiping yang bertaraf 2 bintang adalah menjadi pilihan di antara yang terbaik di Taiping.
Di sinilah kami menginap semasa buat lawatan ke Majlis Perbandaran Taiping.
Dekat sangat pun.
Jalan kaki je kami ke Majlis Perbandaran Taiping.

Hotel Vistana Micassa ni ada 44 buah bilik.
Sukahatilah nak pilih duduk bilik jenis standard ke, deluxe ke, superior ke, family atau eksekutif.
Macam-macam ada.
Harga pun agak affordable dari RM108 ++.

Paling best, hotel ni memang tengah-tengah pekan dan berdekatan dengan Majlis Perbandaran Taiping, Pejabat Daerah Larut Matang Selama, Mahkamah Tinggi dan pelbagai bank.
Nak cari makanan pun senang.
Seberang jalan je nak pergi kedai mamak.
Kat belakang pulak ada kedai Melayu jual sarapan pagi yang super murah.
Memang berbaloi sangat menginap di Hotel Vistana Micassa di Taiping ni.

Jom kita tengok persekitaran Hotel Vistana Micassa....


#cantik.

Saja letak gambo chandeliar dulu sebab gambo lobi bergego.
Dah malam, badan letih nak baring je.
Ambil gambar pun dah tak fokus gamaknya. hehe....

#Lobi Hotel Vistana Micassa. Adik-adik ni peramah.

Adalah agak kelakar pulak pada pagi tu kami tanyakan aircond di lobi yang tidak dipasang.
Rupa-rupanya hotel ini ada timing untuk aircond rupanya.
Pukul 10 pagi baru boleh on aircond di lobi.
Apakah??? @_@


#Di ruang menunggu di lobi Hotel Vistana Micassa. Yang berseluar putih tu di antara blogger popular. Siapa dapat teka boleh tuntut hadiah dari saya. Serius.





#pandangan dari luar lobi hotel.

Jom tengok di dalam bilik penginapan kami pula.
Memang romantik kot suasana bilik ni.
Rona coklat buat saya nak tido cepat je. :D


#best.


#ada LCD tv, almari dan penyangkut baju. Eh....peti besi pun hade.


#tapi pintu bilik air tak menahan, wehh.... segan kot. hahaha...


#ok. ini bilik air dia. Bersih dan selesa


#memang puas hati.


#kejap je dapat berehat di bilik. Lepas tu nak keluar ke Zoo Taiping. Sambil tunggu kawan-kawan jom lepak dulu baca apa-apa yang patut.



#alamat dan nombor telefon.

Ok tak hotel ni?
Nanti kalau ke Taiping, boleh la u olls cuba stay kat hotel ni.
Mudah dan selesa.


2 comments: