Monday, 13 April 2015

Resepi cucur manis

Assalam...bismillah..

Lama dah tak share resipi simple. Baru-baru ni sepupu bagi resepi cucur manis atau cekodok manis yang tersangat mudah untuk dibuat.

3 cawan tepung gandum
3 cawan air panas mendidih
Setengah cawan susu pekat manis
Secubit garam

Gaul semua sekali lepas tu goreng dalam minyak panas hingga kekuningan.
Kalau susah nak ambik adunan sebab melekit, letakkan sikit minyak masak kat tangan.








6 comments:

  1. sedap ni..saya panggil cucur kembong!hhehe

    ReplyDelete
  2. sedap...mak suke buat ni kalau blik kmpung :)

    ReplyDelete
  3. tengok sekali macam donut ball pula. nak try lah bagi kat anak. mesti dia suka :)

    Anak kerap demam batuk. Apa yang ibu perlu lakukan?

    ReplyDelete
  4. org kedah panggil kuih ni coq kembung hehe

    ReplyDelete
  5. Cantik bulatan cucur manisnya :)

    ReplyDelete