Tuesday, 9 June 2015

Floria Putrajaya 2015

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Tahun ni menjengah lagi Floria di Putrajaya dengan tajuk Royal Floria pulak. Padahal entri Floria tahun lepas pun tak terpublish. Dok terperuk kat draft je. hehe...

So, apa cerita kali ni? Tak banyak. Tengok landskap cantik je. Nak perkenalkan para Arkitek Landskapnya, u olls bukan minat pun ye dak? Layan gambo je la nampaknya. Tapi ampunkanlah saya ye. Sebab banyak tempek gambo sendiri perasan cun. Sila jangan muntah. hahaha...


#Ini pokok petunia. Biasanya bunga dia kaler putih..pink..purple. Cantik berseri-seri sampai saya pun terambik aura bunga petunia ni. ekeke... Ok. Itu intro je tau. Jom kita layan apa yang ada di Floria ni.



#Sebenarnya saya paling suka lepak kat foodcourt expo2. Macam-macam makanan seluruh Malaysia ni ada. Paling best tahun ni, kami merasa la makan nasi lemak Royal yang femes kat Aloq Setaq nun. Dua pinggan, RM18, ko. Tapi MasyaAllah....tersangatlah sedap! Jumpa kat gerai Warisan Kedah. Legaaa...tak payah dok kalut pi cari kat Kedah nun.



#Pastu ini ha. Gerai buah-buahan ala kat MAHA. Saya jumpa lagi dengan buah limau bali Tenom yang super sedap tu. Dulu kat MAHA RM5 sekilo. Kat sini RM6.50 sekilo. Tak mengapalah. Kerana kasih kuturutkan jua. Dua kali pergi, dua kali la mengangkut sebiji.  huhu...



#Tahun ni ada rumah bermusim pulak . Layan la feeling kat winter garden dan spring garden yang dah tentu takde kat negara kita ni. Merasa jugakla feeling salji turun. Walaahh...sejuk baq ang....

Seterusnya, dah tentulah landskap2 yang cantik menawan. Sampai saya pun dah boleh masuk kategori sawan. Sawan bergambo. hahaha...



#Ini bunga lili. Cantik sangat. Tersusun je daunnya.



#bunga tiruan pun cantik bebeno. Colorful.






#Gadis dan bunga orkid.



#MBPJ. Jangan cari MBSA ye. Memang tak join banyak tahun dah. huhu....



#Dengan bunga orkid putih pulak. Hehe...



#Hati saya memang enjoy sangat bila tengok bunga. Tak perlukan nasihat, ye.  :p



#Negeri mana entah. Tak ingat pulak saya. Kreatif semuanya.



#Landskap kat tapak Floria ni pun memang dah sedia cantik.



#Susah nau nak ambil gambar kat sini. Asyik ada orang interfrem je. Jenuh tunggu.



#Ada rumah kucing kat sini. Boleh main lagi dengan anak-anak kucing kat sini. Yang kucing hidung kemek ni kemain comel.




#Landskap Royal Johor. Macam kat Europe, wehh....















#pameran hiasan bunga-bungaan. Menjakun tengok. Semuanya cantik belaka.











#saya paling jatuh cinta dengan design bunga yang ni. Cantik sangat!



#Korea















#Kenya



#Tempat pertama pertandingan orkid.










Biar gambar je la yang berbicara. Dua kali melawat Floria tahun ni. Alhamdulillah. 


#mula-mula dengan geng opis.



#kali kedua dengan family kecil saya pulak.

Saya yang snap. Dah tentu2 saya takde dengan diorang. huhu....Harap-harap tahun depan lebih meriah. Harap-harap dapat join jugak. Aamiiinn....


Tq sudi baca.
Luv,


3 comments:

  1. tahun ni takde rezeki nak pergi floria. Tengok kat internet jee leww :)

    ReplyDelete
  2. Teringin nak pegi tapi tak berkesempatan lagi.., Tunggu la Floria 2-3 tahun akan datang pulak kalau ada rezeki..

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan dari follower ke 2589 :)

    Cantik kan bunga n landskap kat floria...yang terbaru ni tak sempat nak pergi...pernah la dulu pergi sekali tahun 2012 kot tak ingat dah...

    ReplyDelete