Monday, 18 January 2016

Fesyen Terkini untuk Remaja Perempuan


Fesyen Terkini untuk Remaja Perempuan

Saya ada beberapa orang anak saudara perempuan yang kini meningkat remaja. Kemain sakan suka bergaya masing-masing sebab sejak sekolah rendah lagi mereka sudah tahu memilih fesyen yang diminati dan terkini.
Tidak dinafikan bahawa golongan remaja merupakan golongan yang paling berani bereksperimen dan mencuba gaya fesyen yang terbaru. Oleh yang demikian, kita boleh lihat koleksi pakaian remaja biasanya boleh ditemui dalam aneka pilihan yang unik dan menarik perhatian ramai. Zaman remaja lah zaman yang terbaik untuk mencuba pelbagai perkara baru. Setuju? Begitu juga dengan citarasa berfesyen dan oleh itu juga, mari kita lihat apakah fesyen terkini untuk remaja perempuan yang kini sedang trending di kalangan para penggemar fesyen;


1.      Sweatshirts

Perasan tak trend pemakaian sweatshirt sememangnya digemari ramai remaja baik mereka yang bertudung mahupun tidak. Cuaca negara kita yang panas tidak sama sekali menghalang para remaja untuk tampil bergaya dengan koleksi sweatshirt yang amat selesa dipakai dan ringkas.



2.      Maxi Skirts

Fesyen kedua yang turut menjadi pilihan ramai remaja adalah dengan pemakaian koleksi maxi skirts. Antara jenis-jenis maxi skirts yang boleh anda temui di pasaran adalah seperti flared maxi skirts, pleated maxi skirts, peplum maxi skirts dan banyak lagi.



3.      Long Cardigans

Begitu juga dengan trend pemakaian outerwear seperti cardigans dan yang menjadi pilihan favourite pastinya koleksi long cardigans. Ia amat selesa digayakan untuk bersantai.



4.      Maxi Dress

Seterusnya pula adalah pemakaian koleksi maxi dress yang sesuai digayakan ke mana sahaja. Ia boleh digayakan sebagai pakaian formal mahupun dipakai ketika ingin menghadiri majlis yang istimewa.



2.      Harem Pants

Dan trend fesyen yang terakhir adalah pemakaian koleksi harem pants yang sememangnya selesa dipakai sepanjang hari!



Thursday, 7 January 2016

Percutian ke Lombok - Part 6 (Menega Lombok dan Sunsethouse Lombok)

Assalamualaikum wbt...bismillah...

Makan malam ketiga di Lombok, Arix telah mencadangkan Warung Menega Lombok. Nama je warung, tapi lebih merupakan restoran seafood yang eksklusif di tepi pantai. Tapi harganya adalah boleh tahan tau kalau nak dibandingkan dengan persekitaran dan suasana makan malam yang begitu romantik. Sesuai sangat bagi orang yang sedang honeymoon. hehe...


#dari parking, kami disambut dengan replika patung dan mini landskap yang cantik. Masa ni dah rasa macam risau jugak la. Ke mana pulak Arix dok bawak kitorang ni. Takut terover bajet pulak kang kalau makan kat tempat macam ni. huhu..


#lepas tu melalui ruang makan yang luas seperti berada di dalam balai.



#semestinya kami memilih meja berhampiran pantai. Asyik gitu sambil makan dapat dengar bunyi ombak dan diiringi hembusan angin pantai. Macam kitorang pulak yang honeymoon. Apa de hal, fefeeling sendiri la ye. hahaha..

Sebenarnya memang rasa macam risau masa buku menu sampai. Adoiii....boleh ke ni? Sekaliiii....sila tengok list kat bawah ni. Air jus buah hanya 10k. Lebih kurang RM3 je segelas. Idak le scary sangat regenya. Buat dupdap jantung je tau. hahaha....


# ok kan harga dia?


#akhirnya kami pilih set yang ni. Macam2 ado. Ada udang saiz king, ikan sekor, kerang2an, sotong, sayur dan nasi. Siap sekali dengan jus dan buah potong pada harga tak sampai RM30 seorang untuk makan seafood yang sungguh fresh.. Berbaloi-baloi.



Image result for menega lombok
#view petang kot ni. Cedok kat google. hehe..




#seperti biasa. Dah sedut, baru ambik gambo. ekeke...



#ambik kau....besar betul pinggannya. Memang puas hati makan kat sini. Memang segar seafood kat sini.

Tapi agak kelakar bila tanya kat pekerja kat situ apa maksud Lombok. Diorang cakap, Lombok tu Lomboklah. Nama tempat. Tapi kata orang jawa, Lombok tu bermaksud cili/cabai merah. Hehe....tak pe. Mana-mana pun betul. Nanti kalau u ols nak cari tempat makan seafood kat Senggigi, boleh try makan kat Menega Lombok ni. Memang sedap masakannya.

Lepas makan, kami terus check in Hotel Sunsethouse Lombok. Pukul 9 malam macam tu baru nak check in. Memang terbayang katil je masa ni. Letih sangat dah kot.




#yang kat atas ni semua ambil dari google untuk view siang sebab kami sampai pun dah lewat malam.

Hotel Sunsethouse Lombok ni terbahagi kepada dua bahagian. Satu di bahagian utama iaitu di tepi pantai. Satu bahagian bangunan lagi di seberang jalan. Yang di tepi pantai, sedia maklumlah memang mahal. Kami tempah bilik yang murah iaitu di bahagian seberang jalan tu.


Ini bilik kami. Berharga RM150 semalam tersangatlah berbaloinya. Luas dan sangat selesa mengadap taman. Balkoni pun luas kemain. Basuh baju dan sidai dengan selesa. Memang cepat kering sebab dah di tepi pantai.


#segala kemudahan adalah memuaskan. Staf pun baik-baik pulak kat sini. Ramah dan mesra je. Nak bagi tips tolong angkat barang pun tak terima.


#Kella biasalah. Dia boleh berjaga menaip entry lagi malam tu. Saya memang tak tahan nampak katil. Mandi, solat lepas tu tak tunggu dah. Tarik selimut terus. hahaha..



#ini pintu masuk ke hotel Sunsethouse Lombok ye. Jangan tak perasan pulak. Hotel Sunsethouse Lombok ni memang nampak sangat imej privacynya. Sesuai sangat untuk honeymoon gitu.


#ruang receptionnya simple je. Ada meja kaunter dan kerusi kecil kat depan kaunter tu. Tak payah lobi besar-besar. Yang penting, penginapan adalah superb nak bagitau.

Apa yang paling best pasal Hotel Sunsethouse Lombok ni, ia memiliki beberapa gazebo yang selesa dan cantik mengadap laut. Lepak baring-baring kat situ sambil panggil orang urut badan kat situ, amatlah mengasyikkan. Itulah yang saya buat di hari terakhir di Lombok. kemain seronok lepak sampai tak nak pergi merayau ke mana dah. Saya sangat rekomen hotel ni. Jika ke Lombok lagi bersama keluarga, insyaAllah hotel ini masih menjadi pilihan.


*bersambung...