Tuesday, 13 March 2012

Kolam Renang Kuala Kangsar

Blog ini memang suka tepek cerita dah basi.
Bila bab ikut mood nie, ia akan tertunda-tertunda sampai ada mood balik.
Begitulah ceritanya.

Cuti balik kampung,
seperti biasa nak mandi air terjun.
tapi abang saya melarang, katanya pasal kes kencing tikus.
bahaya. tak payah pergi.
pergi kolam renang je. katanya lagi.

jadi, cuti yang lepas, berangkatlah kami ke kolam renang Kuala Kangsar.
dekat dengan rumah dan murah. (tapi kami free...hehe).
saya tak ingat bayaran masuknya tapi sangat murahlah.
boleh bawa anak-anak bergumbira di sini.
sebab dah berjanji dengan Amsyar sebelum balik kampung,
tak dapat air terjun, kolam pun jadilah.
best juga.


#Amsyar dan sepupu-sepupunya bersama ketua rombongan, kakak ipar saya.


#siap ada ladies hour tu. 


#yeay! dah nampak kolam...


#snap2 dulu....sesi petang belum dibuka, tapi kami dah boleh masuk dulu...hehe..


#taman bersebelahan cafe.


#Qisya pakai swimsuit Amsyar je. Jimat kekdahnya.
*walaupun teringin jugak tengok dia seksi2 sikit pakai yg gegurl punya...


#hoho...semangat betul nak swim nih..


#amboii......kalau dlm bilik air terjerit-jerit kena air. Kat swimming pool, siap berlari lagi.


#seronoknya Qisya.


#budak-budak tu lagilah seronok.


#ok abang. Dah puas hati?




#kalau boleh, tak nak balik ni..


dekat dan jimat.
lepas nie, tiap kali balik kampung, memang ke sinilah jawabnya.
mak-mak pun teringin jugak.....hehe.




22 comments:

  1. selalu ikut hubby balik kampung tak tahu plak ada kolam..port mandi kat ulu kenas je..ada gak pernak dgr MIL kata paal kencing tikus tu tapi kami redah aje..hehe

    ReplyDelete
  2. mmg Ulu kenas je la pun port air terjunnya. Kat belakang rumah pun ada juga tapi kena tunggu air surut baru ada pantai pasir sungai Perak tu..

    ReplyDelete
  3. bestnya ada kolam renang yang open mcm ni..seronok budak2...

    ReplyDelete
  4. najwa...x payah pegi jauh2 ke bukit merah ke, lost tambun ke....kat sini pun dah ada air hujan & slide tu. senang sikit..

    ReplyDelete
  5. AdamHawa....mak2 pun boleh. siap ada ladies hour tu. Hari jumaat kalau tak silap.

    ReplyDelete
  6. sepanjang duduk kuala tak pernah g lagi kolam tu.. so, tak merasa lah

    ReplyDelete
  7. asal je pgi swimming pool mesti hapy. :D budak kecik lagi suka. cute nyer qisya tu mandi manda kat swimming pool.

    ReplyDelete
  8. org kuala ke?.
    kita pun orang kuale

    ReplyDelete
  9. eeee..bestnyaa..emm..kat kamunting pun ade kolam renang..nampak macam besar..tapi x pernah masuk..tengok dari luar je..nanti balik kg..nak try ushar la..mana tau kalau2 sama mcm yg kat kuala kangsar nie..best sgt...

    ReplyDelete
  10. HaniAsyira.... jom le pegi. Kita gedering kat situ... :)

    ReplyDelete
  11. Steff.....kisah sebenarnya Qisya mesti nanges tiap kali mandi kat bilik air. Kat swimming pool kemain lagi dia...huhu

    ReplyDelete
  12. IdaShazana.... ye. Kg akak kat kuale. Kuale duduk kat area mana?

    ReplyDelete
  13. Kak Sal....mmg best dpt swim nie. Haishhh....bilalah nak duduk rumah ada swimming pool sendiri..

    ReplyDelete
  14. wah...walaupun dekat dengan kampung, saya xpernah masuk sini lagi..bila tgk pic akak ni, teringin lak nak g...

    ReplyDelete
  15. cik nur....eh? kampung kat mana tu? adoyaiii.....ramai org kuale pulak rupa2nya...

    ReplyDelete
  16. bukan anak jerk suke...mak jugak sukeeee mandi pool ahahahaaa

    ReplyDelete
  17. yanty.....itu dah semestinya. mana tahan tengok anak2 je bergumbira..hehe

    ReplyDelete
  18. baru tahu kuala kangsar ada kolam renang..nnt balik kg boleh singgah..tq yana cerita...bestnyer tengok anak2 mandi main air..

    ReplyDelete
  19. izan... eh? izan org kuala jugak ke? awat tetiba rasa ramai pulak blogger Perak ni? hahaha...

    ReplyDelete
  20. yana..izan org gerik...kira dkt gak arr dgn kuala kangsar tu..heheeh hidup blogger PERAK... yeah..walaupon menetap kat selangor...

    ReplyDelete