Monday, 13 June 2011

HuTan LiPuR uLu PaiP

Balik dari Penang kami menginap di hotel bertaraf 5 bintang di Kulim. Free of charge. Uik? Sejak bila ada 5 star hotel kat Kulim? hahaha.... ello derr... rumah adik beradik saya le. Memang la dapat layanan first class. ekeke.. 
Esoknya kami berkelah di hutan lipur Ulu Paip. Kulim mmg best sebab byk air terjun. Ada Sg Sedim, Junjung, Bukit Hijau & termasuk la Ulu paip nie. Masa saya kerja di Kulim dulu, disebabkan banyak cuti, kat airterjun2 nie la saya bersukaria dgn kenkawan. Memang best. Kali nie saya nak berjimba dgn family saya pulak. Kami tak merancang pun nak berkelah kat sini. Tetiba je kakak saya cadangkan nak berkelah. So, dia la yg rajin nak sediakan itu ini. Yg tak dirancang pulak yg menjadi. Hepi.....
Ulu Paip nie dekat dengan rumah adik perempuan saya & owner blog dari sudut dapurku iaitu kak sal. Sebab dekat, kami boleh pergi awal dan boleh la pilih tempat yg best utk melepak.


kami parking di tepi anak sungai nie. cantik,kan? jernih betul airnya. sukeee sgt. 


hoho...kakak saya dah siap2kan makanan. khemah pun dah didirikan. tugas saya beli air batu je...kikiki 
(lambat sampai sbb kena singgah byk tempat)


nasi lemak & sandwich antara hidangan berkelah kami. amacam? menarik tak?


Pak Su (adik bongsu saya) tengah layan nasi lemak sensorang. Awat Pak Su? Mengimbas nostalgia silam ka? hahaha..


Hanya family kami yg mandi kat sini. Best betul sbb terasing dari pengunjung lain & boleh mandi manda dgn senang hati. Amboii...awalnya Amsyar turun mandi. Tak kisah bab makan dah dia..ish ish ish...



Posted by Picasa

20 comments:

  1. syoknye dpt mandi sungai kat situ :D

    ReplyDelete
  2. bestnya berkelah kat air terjun..jarang hana p air terjun

    ReplyDelete
  3. time berkelah paling best ialah bawa makanan dari rumah kan....masak sendiri n makn sesama..

    banyaknya bawa...tetiba lapor nasi lemak.ehhe

    ReplyDelete
  4. jage2...sbb skrng banyak penyakit leptospirosis...hehe

    ReplyDelete
  5. sy penah g ulu paip nie...seram jgak tempat die cz mase tu sy g dh nak senja..ikot kakak n abg ipar..ade anjing pelik lg...huhu

    ReplyDelete
  6. ye ...mmg best. best sbb dgn family. :)

    boan... kat cafe tmpt saya kerja pun byk tikus. siap terjun dlm lauk lagi...huhu..

    si kotak hati...pergi time senja mmg la scary. cakap pasal binatang pelik, masa naik Genting malam minggu aritu, ada binatang pelik melintas tapi x jelas sbb kesuraman lampu jalan. bukan vavi yg pasti sbb kakinya panjang & kurus mcm lembu tp bukan. heran betul...binatang apakah itu?

    ReplyDelete
  7. wahhh..berjimba sakan..fatut ler x sampai ke restoren taraf 5 bintang ahkak tuuuu...ngeeeee

    ReplyDelete
  8. kak sal... dah berkonvoi ramai2 kena ikut ckp kapten. dah singgah tp restoran 5 bintang tu tak ready lagi. masa tu baru tgh punggah ais batu...
    nnti kalau kami berdua je pi jenjalan sana, singgah ye...

    ReplyDelete
  9. haikal....nak ajak tapi dia yg senyap je. result exam dah kuar belum? dpt baper?

    ReplyDelete
  10. dh lame xbekelah ngn family.

    if dtg ke selangor singgah lah ke hulu langat. lagi byk waterfall. ;)

    ReplyDelete
  11. lama daa tak pi mandi2...pas nikh la kot hukhukhuk

    ReplyDelete
  12. BELUM LAGI LA AKAK..17HB NI BRU KELUAR...X RISAU SGT COZ SEM LPS ADA 1 FINAL EXAM JE..HEHE..

    ReplyDelete
  13. waeda....dah biasa pergi Gabai, Sg Congkak...lg satu tu lupa nama dia. tapi kualiti airnya mcm kureng sikit..

    umi mya.. ala....hujung2 minggu kalau x pi kenduri tu, ajak2 la hubby pi mandi manda.... :)

    haikal...mmg x de shoutmix ke?

    ReplyDelete
  14. ulu paip??? huhuhu tak pernah dengor aihhh..tp tempat tu macam best je...alololo dah lama daku tak ke air terjun lepas kes kencing tikus tu

    ReplyDelete
  15. risa...masa pi tu tak teringat pulak kencing tikus...huhu...

    ReplyDelete
  16. sedim tu kg blah suami... best kan kedah

    ReplyDelete
  17. lynn...memang best. kalau boleh nak stay kat sana je. :)

    ReplyDelete