Thursday, 11 August 2011

Jom StudY NaMa2 KuiH

Ini status kat fb cousin saya. Tapi macam syok pulak nak bercerita jenis-jenis kuih. Ye laa...memandangkan di bulan Ramadhan dan Syawal adalah 2 bulan yang sangat sinonim dengan cerita kuih-muih. Memang seronok la nak sembang bab kuih ye dak?? Jom tengok..

 *google

kuih paling seksi = puteri mandi
kuih paling alim = kuih ketayap
kuih malas mandi = kuih bau..lu
kuih bajet cun = cek mek molek
kuih paling keji = kuih taik itik
kuih paling gangster = lompat tikam
kuih paling dahsyat = kuih bom
kuih paling hina = kuih batang buruk 
kuih yang tak masuk diakal = cucur badak
kuih orang kaya = kuih gelang
kuih paling wangi = kuih kasturi
kuih 1 Malaysia = telinga keling

perghh......ada banyak lagi. Sila sambung ye....hehe..


22 comments:

  1. hahahha lompat tikam y unik hehhe sebb lompat dan tikam hee

    ReplyDelete
  2. mi2omar....entah sape la yang create nama2 cenggitu. tinggi sungguh imaginasi orang dolu2...hehe

    cik pha...tu kuih paling brutal tu. samseng bebno. hahaha....

    ReplyDelete
  3. kuih bajet hollywood - kuih (jennifer) lopez

    ReplyDelete
  4. kuih menjemput orang = kuih jemput-jemput. ekeke..

    ima...kuih lopez memang sedap. tambah2 yg kuat aroma daun pandannya. :)

    ReplyDelete
  5. Sabo je la name2 kuih neh.. Hahahahahahaha`

    ReplyDelete
  6. liyana....kreatif kan orang dulu2? hehe..

    ReplyDelete
  7. hahahah...

    ade gak kuih2 ngn ciri-ciri die ehh..
    lawak2 :D

    ReplyDelete
  8. hehe kuih pun ada banyak kategori kan..
    lawak pula membacanya..:)

    ReplyDelete
  9. nasib baik on9 malam. tak la meleleh air liur. hehe.

    ReplyDelete
  10. haha..kuih paling sy suka: KUIH KELING!! hehe :P

    ReplyDelete
  11. akakkkkkkkkkkkkkkk sy masih x pernah tahu kueh tahi itik & lompat tikam tu selama 24 tahun kewujudan sy..adakah ianya wujud kak??hehhe akak wt la raye t sy dtg umh..heheheh.

    ReplyDelete
  12. ada nama masing2 ye..soooo, kreative la..hehe

    ReplyDelete
  13. memang kreatif orang dulu2... hehe

    haikal...kuih lompat tikam tu yang mcm kanji sumsum tu. tapi ada 2 kaler. putih & hijau. kuah dia air gula merah. kuih taik itik tu kuih orang kelantan. manis tuh..

    ReplyDelete
  14. wah...macam22...lapa balik da..padahal baru pas buke tadi..huhu

    ReplyDelete
  15. 0wh..kreatifnya..^_^..ABC suka lompat tikam walaupun dia gangster..hehe

    ReplyDelete
  16. zoro....x dapat nak tolong. hehe..

    ABC....letak dulu dalam fridge, pastu telan sejuk2 lagi best, kan?

    ijam...kuih melayu memang sedap. :)

    ReplyDelete
  17. semalam bercerita perihal kuih, idea lepas baca entry ni, tergelak2 mak sedara saya huhu. lawak sgt gamaknya...

    ReplyDelete
  18. sodap nampak donat tuh..fuh..da lama tak makan..hihi..

    ReplyDelete
  19. oh...ramai yang ingat itu donat. tapi yg sebenarnya adalah kuih keria aka kuih gelang yg diperbuat dari ubi keledek. gambar itu bukan kuih donat ye kenkawan...adik2.... :)

    ReplyDelete