Friday, 5 August 2011

MaSih BerTahaN

Sesudah 4 hari berpuasa, saya masih belum ke pasar Ramadhan. Masih belum juga minum air kaler2 berais. Masak apa yang ada je kat dalam peti ais tu dan minum air panas semasa berbuka dan bersahur. Walaweii, macam tak percaya pulak kat diri sendiri yang sangat suka pergi beli-beli dan hantu air sejuk berais. Ini mesti family kami suami isteri pelik bin hairan kalau tau ni. hehe..

Qisya pun bangun sahur jugak setiap hari. Nak kutip pahala jugak dia. Memang terasa rahmat bulan Ramadhan kali nie. Cuma yang buat saya rasa geram, sejak hari pertama berpuasa jem teruk betul time balik kerja.. Padahal saya balik kerja pukul 4.30 petang. Bayar tol untuk jem. aishh....

sabo jer laa....

Puasa kali nie mengalami penyakit mengantuk yang agak teruk. sebelum nie tak pulak macam nie. Drive pergi balik kerja, mengantuk. Kat opis mengantuk,. Kat ceramah ke, kat seminar ke, lagi teruk. Huhu...


Di seminar Wakaf anjuran Mais. Mengantuk sangat2 kat sini.


Majlis nie kat Masjid Negeri, Sambil duduk-duduk ternampak la 3 ekor burung kat karpet tu. Terus snap. (burung2 tu nak dengar ceramah jugak...hehe) tapi tak berapa clear la pulak gambarnya.


mengutip beg-beg macam nie la minggu nie. Bulan Ramadhan yang kena attend banyak event. 
Rezeki jugak tu sebab beg2 macam nie dalamnya tak kosong. ngeee......


4 comments:

  1. mcm nk terkuar biji mate cari kat mn burung ny... last2 nampak jugak.. hehe

    ReplyDelete
  2. yanty...orang bagi kita ambikkk...hehe

    lady jaja...ala...kamera tak canggih mcm tu la... :D

    ReplyDelete
  3. tula kak mane x ngtukkkkkkkk..bce novel je memalam...hehehe...slmt berpuasa kakak...)..jum bazar..akak blnje..hhaha

    ReplyDelete