Thursday, 13 October 2011

Mana yang Paling Nikmat menjadi seorang BLOGGER?

Bulan Oktober nie, kira dah 7 bulan saya ada blog. Menulis ikut dan je sebab saya tak rajin nak cari cerita baru kat internet, pastuh cilok dan tempek kat blog sendiri. Tak pun menulis tentang isu-isu terkini yang ramai juga dah menulis kat blog masing-masing. Tak rajin. (jangan blog jadi bersawang, sudaaahh....). 

Tapi memandangkan ...  ramai juga yang nak 'join this site' dengan ikhlas, ramai juga yang letak komen2 kat entri, dan ramai juga yang beramah mesra sudi nak menjadi kuncu kincit saya, makanya saya berpendapat untuk terus berblog dengan riang ria dan dengan hati yang pink bak kata liyana zahim .

Oh maaf, saya takde contest-contest, segmen-segmen atau GA. Walau pun banyak blog naik dengan cara begitu, saya akan utamakan mereka yang rajin beramah mesra dengan saya untuk diletak kat bloglist. Tak perlu segmen. Kalau letak dengan ikhlas macam saya juga, Alhamdulillah. Terima kasih.  Saya suka, saya letak. Saya suka, saya follow. Tak perlu suruh-suruh apatah lagi paksa-paksa. Kalau sentap juga sebab saya tak follow sampai nak unfollow balik, ikut suka la. Deal gitu? Semoga semua blogger berhati pink. 




Ada beberapa soalan untuk sekelian blogger. Apakah yang paling nikmat menjadi seorang blogger dan membuatkan anda gembira di alam blog ini?  Ramai followerkah sampai jadi femes amos? Ramai yang baca/skodeng, kah? Atau ramai yang rajin komen kat setiap entri? Dan lagi atauuuu....mempunyai blog yang nampak gempak dan canggih? Tu diaaaa....persoalan ini harus dijawab. Ingin kutahu dimanakah hala tuju blog akan kubawa. Sila jawab, okeh? (mana tahu, kot-kot terbuka hati nak buat GA. hehe...)


28 comments:

  1. boring ah buat blog....main poker lagi best...harharharharhar.

    ReplyDelete
  2. kalau budak2 punye blog mmg suke paksa2 follow.sgt lah tension baca.

    ReplyDelete
  3. cukup bersyukur sbb de yg sudi mengunjungi blog lini dan drop komen2...x suka paksa org tuk follow blog lini..

    ReplyDelete
  4. Seronok² berkongsi cerita dengan orang. Sharing is caring kekdahnya..

    Meluahkan perasaan pulak, better blog dari fb sebab boleh tulis panjang²..

    ReplyDelete
  5. nikmatnya,


    dulu cecita nak jadi penulis, tapi tak kesampaian :( tapi sekarang ada blog bole tuleh macam2 sukahati, kira macam dah kesampaian laa gak cecita tu :D

    ReplyDelete
  6. SALAM
    Akak suka ber belog sbb ramai dapat kawan...memula kenal kat blog pastu jumpa face 2 face...seronoknya...

    ReplyDelete
  7. bez unutuk berkongsi pendapat...dan share something..=)

    ReplyDelete
  8. noh... eh? bukan tulis novel ke lagi best? hehe...

    rarapinkmafia...annoying jugak kengkadang tu. sabo jer la...huhu

    ReplyDelete
  9. lini....setuju sangat. syukur bila tulisan kita ada yg sudi baca..

    fatihah....yup. jadi tempat luahan rasa gitu...

    ReplyDelete
  10. syani....ha'ah. kat sini boleh tulis panjang2. kat fb selalunya maksud tak sampai. :)

    rara...waaahhh....sama la cita2 kita. ekeke. tapi akak sedor diri tak berbakat tu yg karangan mcm budak sekolah rendah tu. LOL...

    ReplyDelete
  11. kak kamsiah....betulll....bukan setakat kawan, dapat adik beradik angkat. Pasangan pun dapat. hahaha..

    yanty...diary kehidupan bergambar. siap boleh komen2 & share2. Nice, kan?

    Asnie....yezza!

    ReplyDelete
  12. lebih terharu kalo ada yang komen dari follow..
    kan3? :))

    ReplyDelete
  13. kepuasan mencurahkan apa yg terlintas di kepala..minat, pgalaman, kehidupan dlm diari yg super canggih :)

    ReplyDelete
  14. dalam dunia blog,nikmatnya cuma dirasa bagi siapa yang menikmati penulisan.keseluruhannya,ia dinikmati dalam berbagai cara.

    ReplyDelete
  15. Lyndaz... memang terharu... :)

    sis92....ringkas, padat dan tepat! nih kalau masuk contest ada slogan, mesti boleh menang. hehe....

    Sangat setuju!

    ReplyDelete
  16. ghostwriter....yup. masing-masing punya kepuasan. tapi itulah, nak kena ada bakat dalam gaya penulisan. yg nih masih tercari2...

    ReplyDelete
  17. hehe kita berdua memang dah lama saling bertukar bloglist. Iklas je tak perlu nak buat entry puji memuji.

    Bagi saya bila ada orang baca pendapat kita dalam sesuatu dah mereka memberi respon, tu pun sangat2 memadai. rasa puas. duit, follower, trafik tolak ke tepi dulu.

    ReplyDelete
  18. awalnya saya menulis blog utk diri sendiri. sswai la dgn konsep mcm online diary, ye dak?bertahun tak pnh b/w apetah lg folo memolo.hehe.. tapi bila ada yg mula polo saya, saya pulak memberi poloan semula.nice rupenye.. :) membina persahabatan walau cuma blm blog..

    ReplyDelete
  19. paling seronok sekali bila apa yang kita nak cakap kita ada tempat...
    nak luahkan tepi telinga orang tak semua suka tadah..kan??
    jadi bila dapat luah kat blog rasa hilang beban aih...
    lepas tu baru la seronok pasal dapat kawn2..

    ReplyDelete
  20. azza...memang sedih bila penat2 tulis, takde yg respon. (tp kenkadang x kisah sgt, yg penting dah meluahkan. ekeke)

    hani....best dapat tambah kenkawan. Kadang2 kawan yg kita jumpa kat internet lagi setia dari kawan di alam nyata. :)

    ReplyDelete
  21. blog ni best sb dpt kwn yg RAJIN

    tu yg blogger ni lyk jd blogger.rjin!

    rjin menulis
    rjin bfikir
    rjin membaca
    rjin mengkritik
    segalanya rajinlah ^^,

    ReplyDelete
  22. pada k.sal lak blog macam jurnal/diari...bercerita ikut dan je..dan ikut sempat..hehehe..dulu x penah nak BW pun..tapi skrg ni agak rajin gak..seronok bila masuk blog org..baca2 entry n belek2 sket...sesetengah blogger boleh BW sampai berpuluh blog sehari...tapi akak sepuluh pun payah..sebabnya..akak BW bukan setakat tinggalkan jejak je..siap masuk makan minum solat segala...hahaha....

    ReplyDelete
  23. Ekeleeee... Tengok Narutolah lagi best. Tabley lari. Blog bley lari hehehe

    ReplyDelete
  24. Titisan hujan... blogger= rqjin. Kalau tak rajin, takde la blog. hehe..

    kak sal....cara kak sal la yg betul bila bw. Respek! :)

    EmpayarUtama... tak best la Naruto. Anak saya pun tak layan...ekeke..

    ReplyDelete
  25. untuk saya ialah dari blogger nelah saya tahu apa itu contest..bukan contest dalam blog tapi contest di luar.. saya jumpa rakan2 contest di blogla..mereka yg jadi sumber insppirasi & alhamdulilah saya dah menang 2 contest yg menjimatkan duit belanja saya..dapat stok susu & pampes utk beberapa bulan.. hadiah yg kecil2 pula saya letgo & jual dapat jugakla beberapa ratus..kalau saya takde blog mesti saya tak taukan utk gain inside income?? saya simpan jugak kemenangan saya kat blog dgn buat entry semoga jadi inspirasi yg lain jugak..hehe

    ReplyDelete
  26. syade blog sbb teringin ade blog. walaupon blog sy x seberape. dan pengisiannye byk merapu dan kasar. tapi itu sy. hehehe. suke entry nie. membuat sy tertanye2 nape sy ade blog. ngeh ngeh ngeh :D hati sy wane purple + terqoise

    ReplyDelete