Monday, 10 October 2011

Percutian ke Genting Highlands Part 2

Sambung balik pasal citer kat Genting. Hari kedua, lepas breakfast je terus kami dapatkan tiket untuk outdoor games pulak. Biasalah tempat game nie bila dengan budak-budak. Kami semua pun jadi budak-budak balik. Habis tu nak temankan budak berdua tu, memang kena layan je la kehendak diorang.



memanjang jer berkabus kat sini.


Sejuk perut mama nie Amsyar. Kecik-kecik lagi dah bawak mama dengan abah jalan-jalan naik kereta antik. hahaha..


Yang kali pertama tu boleh la layan. Pastu nak naik lagi, beratur lagi. Beratur lagi, naik lagi. Adehhh....


Biasalah kan main game itu ini, malas pulak nak tempek banyak-banyak kat sini. Gambar riang ria nie banyak yang poyo. :p Segan la...hehe

Dah tengahari,  kami checked out hotel, Solat, pastuh lunch. Lepas lunch, sambung balik nak main outdoor. Beratur kat sg rejang tu dekat sejam. Alih-alih bila dah dekat nak turn kami kena tutup pulak sebab hujan lebat. Huwaaa.......baru nak main yang ekstreme2 sikit dah hujan.


Memandang hujan lebat dengan rasa yang kecewa..


Uncle Boy yang rajin layan anak buah yang suka merayap ----> Qisya.


Biar lepas je mesti nak explore sana sini. Dah takde apa nak buat, posing-posing sambil layan anak-anak je la.


Buah hati mama, Amsyar dan Qisya.


Ramai yang bersidai kat tangga-tangga menunggu hujan reda. Tapi dah lewat petang kami membuat keputusan untuk pulang. Kecewa juga sebab tak dapat naik semua yang ekstreme tu. Tapi tak apalah, next time boleh datang lagi.

Turun Genting, kami semua berpakat nak makan sate kat Satay Station Kg Pandan. Dah naik harga jadi RM1 secucuk. Pitam. Dari 80sen, naik 90sen. Kejap betul 90sen tu bertahan. Tetiba je naik RM1. Adeh laaa....tapi sekali sekala boleh la layan ye dak? Tambah-tambah kali nie bawak mak dan abah sekali. Dapat pulak makan kat dalam bilik. Dah macam cerita Korea pulak feelingnya. Hahaha...


Mi rebus yang mabeles. Wajib order.


Masing-masing jadi pentamak siap order 100 cucuk. 10 cucuk untuk sate hati. Itu pun ada yang bising cakap tak cukup. Sekali datang, besar gedabak. Tersenyap masing-masing. Tak habis pun 10 cucuk tu siap bawak balik. ekeke....


Masa kami sampai takde siapa pun dalam rumah nie. Sekali time balik, penuh la pulak. Kat luar pun penuh. 


Kite bako je... :p


 Ucu dah nak balik Mesir minggu depan. Qisya dah sedih seminggu awal. huhu...

Apapun aktiviti, walau ada insiden yang tak best.....akhirnya tetap best sebab bersama family adalah sesuatu yang menyeronokkan. Tak apalah tak dapat main banyak permainan kat outdoor theme park tu, yang penting dapat berkumpul seisi keluarga. Lain kali, boleh plan lain pulak. Tapi taknak menginap. Balik hari, okeh?



Posted by Picasa

5 comments:

  1. Qisya sejuk² pun mama dia bagi pakai skirt.

    ReplyDelete
  2. WAH CAM BESH TEMPAT MAKAN TU....KAT MANER YERK...NAK ADDERESS

    ReplyDelete
  3. bestnya bila dapat bercuti bersama keluarga tercinta :)

    ReplyDelete
  4. syani....pakai tight tebal tu. hehe

    yanty... nih alamatnya.
    Satay Station Kg. Pandan

    No. 55 Jalan A, Kg Pandan,

    55100 Selangor Darul Ehsan.

    Operation Hours : 4pm to 12am

    03 92846607/019 3836607

    bbreena...memang best bila dgn family... :)

    ReplyDelete
  5. waaa , bestnya pegi jalan2 dgn family reramai. comel je tengok Qisha tu.hehe

    ReplyDelete