Thursday, 29 December 2011

Hari deraian air mata

Hari ini memang hari deraian air mata kot. Pagi tadi dapat panggilan dari best fren zaman sekolah bagitau yang ibu kepada kawan kitorang meninggal dunia. Al-Fatihah untuk arwah yang mesra dipanggil Mak Dah. Saya mengenang arwah seorang yang paling suka senyum dan penuh bersifat keibuan. 

Walau pun kawan saya itu anak tunggal tapi dia tidaklah manja melampau. Jadinya saya dan kawan-kawan lain boleh menumpang kasih sayang juga dengan arwah semasa zaman sekolah rendah kami. Kadang-kadang kalau cuti sekolah, saya dan kawan-kawan lain akan bermalam di rumahnya. Seronok betul mengenangkan mandi tali air di belakang rumah sambil berkelah. Selalunya megi la. (itu je pun yang tau masak masa tu). 

Saya juga turut berasa kehilangan ini. Semoga roh arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman. Kepada sahabat saya yang disayangi semenjak zaman sekolah rendah, tabahlah menghadapi pemergian ini. Sesungguhnya doa seorang anak yang amat diperlukan. Bersabarlah.

Tengahari pulak, berlaku juga insiden yang membuat air mata berderai. Tak payah kot nak cerita details. Saje je nak membuang air mata. Huhu..

Dan last sekali, pasal minah nie.


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


v


Kenapa kau jugak buat akak nanges Nora oitttt....

Walau pun si abang nara kesayangan u olls tu kata tak best ending drama Tentang Dhia tu, saya tetap kata best sebabnya barulah sehati sejiwa, berjanji setia, sehidup semati cinta mereka itu. Bila Zikir mati, baru la semua putih mata termasuk la si Rose tu. Tak sempat, ek? Padan muka. Nak sangaaaat...



7 comments:

  1. takziah buat kwn akk.

    hmm sy nyaris nanges td =(

    ReplyDelete
  2. takziahhh.. :(
    anddddd, ending dhia tak best.. xkan mertua dhia tu terlepas cemtu je... x bahagia smpai sudah la dhia tu..wuuuuu.

    ReplyDelete
  3. Takziah untuk kawan Kak Cho tu...

    Tentang Dhia semalam berjaya membuatkan saya menitiskan air mata. Tapi takde ending Ku Salmi.. cam tak puas hati tul!

    ReplyDelete
  4. alfatihah untuk ibu itu...dan dhia dan zikir...

    ReplyDelete
  5. best..sgt2 ending tentang dhia tu...kak sal setuju...

    ReplyDelete
  6. best ke yek cerita ni.. maybe ni satu pembaharuan sbb kita first time nampak nora bwak watak gini..

    masa dia berlakon Oeang Bunian dulu tak menonjol sgt..

    ReplyDelete
  7. Al Fatihah buat makdah jugak...

    ReplyDelete