Thursday, 26 April 2012

Audit sana-sini

Minggu ini adalah minggu audit.
saya dengan 5S tu biasalah.
minggu ni kena audit tandas.
lepas tu audit ruang pejabat pulak.
makanya minggu ini adalah minggu sibuk kemas itu ini.
rajin betul diorang ni main audit2.
sabo je la.



Dua hari lepas encik hubby pulak bagitahu saya pasal audit jugak.
katanya Tok Bah nak audit Amsyar.
feeling macam movie Hafalan Solat Delisa pulak dah. haha.
tapi yang ini audit mengaji.

Abah in law saya strictly pesan kat kami semua supaya mengajar sendiri cucu-cucu dia mengaji.
tiap kali buat ta'alim mesti pesan suruh ajar anak sendiri mengaji dan solat.
ingatkan pesan aje.
tapi rupa-rupanya siap ada audit.

nasiblah Amsyar....
kali ni mengaji takde abah dan Mama kat sebelah.
mengajilah depan Tok Bah tu ye.
takde masalah kot.
Mama doakan Amsyar boleh mengaji dengan lancar.
InsyaAllah...

#budak yang nak kena audit mengaji.



14 comments:

  1. Audit tu ada maksud lain ke, kak? :)

    ReplyDelete
  2. Ardini Izzati...audit mengaji le. Ade maksud lain? uik! ada maksud tersirat ke? hahaha..

    ReplyDelete
  3. sutera kasih... kami nak kena audit mpc le ni...huhu...

    ReplyDelete
  4. Nasib kuih kak ina takde orang audit..he he he..

    ReplyDelete
  5. hehehe. audit baca quran paling seram aku pernah rase...

    ReplyDelete
  6. kak ina...anto sikit sini. boleh yana audit dgn segera. wakaka...

    ReplyDelete
  7. Rapunzel Cikilolo.....memang seriau kalau tak tahu. Kalau dah terel tu, takde masalah kot. hehe

    ReplyDelete
  8. Hahaha! Opah sy pun suka audit family bab ni. Start drpada ayh, smpai la cucu dia yg kecik2 smua. Mana yg dh lama tak bukak kitab, trkebil2 la jgk, haha! Nervous agknya.. Dh lama tak di audit..

    ReplyDelete
  9. oklah tu kak.. untuk kebaikan amsyar.. :)

    ReplyDelete
  10. audit ngaji quran anak2...hehe naya kalau tak lulus tu..mak ayah yg kena leter kang...

    ReplyDelete
  11. Ni demam audit ke ape kak? Anak2 skali kne audit.. Pasni audit umah akk lak k.. Huhuhu.. :P

    ReplyDelete
  12. musim audit.. apa pun tak boleh! huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  13. kawan2 saya yg kena audit 5s ni sebulan tension, moody. hehe.

    ReplyDelete