Thursday, 31 March 2011

TeH TaRik AmSyaR

"Amsyar nak buat air teh tarik!" Waaahh....konfiden bunyinya si Amsyar. Ketung ketang bunyi kat dapur tu aku biarkan aje. 

Dia dah pandai bancuh sendiri air Milo panas. Sedap jugak. Kali nie tengok camne pulak dia bancuh teh tarik. Tak lama lepas tu... "Dah siap! Abah nak rasa?" siap offer kat Abah dulu, padahal diri sendiri belum rasa. Konfiden la tu, sbb sebelum nie kalau bancuh Milo, mesti mama & abah puji sedap. Memang suka bagi dia galakan kalau dia nak buat sendiri. Biar pandai berdikari.

Abahnya pun ambil cawan terus minum. "Erk!! Amsyar bubuh garam ke?" Abahnya dah nak tersedak sambil gelak besar. Jawapannya ya. Memang dia bubuh garam sbb nmpk putih mcm gula. LOL...

4 comments:

  1. salam
    hehe...proses pembelajaran anak2..dia akan belajar dari kesilapan tu lain kali

    ReplyDelete
  2. wakakaa..amsyarrr..gud job! padan muka abah

    ReplyDelete
  3. salam kak.... sy mmg nak dia belajar berdikari. First day dia ke sekolah pun sy hantar kat van jer. Berani betul dia. Kejam mamanya nie, hahaha..

    ReplyDelete
  4. aunty...akak kat bilik masa tu. dengar je la diorg sembang sambil gelak sorang2. kalau akak pun ada kat depan tu, mesti akak yg kena dulu. hahaha..

    ReplyDelete