Tuesday, 12 April 2011

SaYa BeLum CeMerLanG

Mana best keje gomen atau keje kilang? Ok. Jawab sendiri le. Pengalaman masing2 manalah nak sama. Ye tak?

Nak citer sikit....dulu2 kan. Arwah ayah cukup kagum sgt dgn anak2 org lain yg jadi cikgu. Tiap kali balik kg, ada je nak citer pasal anak si polan si polan yg jd cikgu. Bangga betul mana2 anak sedara dia yg masuk maktab jd cikgu. Abg aku pon asik tanya, 'kamu tak mintak keje tetap ke?' bukan setakat tension, sedey tau. Aku tau la aku minah kilang. Sob...sob..

 Tapi kilang pon bukan sebarang kilang, ok. Antara the best employer of the world tu. Bukan Malaysia ye. Worldwide. Cuba check korang guna cip/otak komputer brand apa. Itu le kilangnya. Waktu org gomen baru nak bangge2 sikit guna thumb print, tmpt aku keje dulu cuma lalu bawah portal check retina mata je.  Tp tetap nmpk mcm tak best gamaknya. Keje gomen lg best. Huhu...sabo je la.

Tadi siang....ada majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang kat tempat keje aku. Sambil meraikan kawan2  yg dpt anugerah, dpt makan2 sambil dengar nyanyian penyanyi baru tmpt keje aku. Sedap la pulak suara dia nyanyi lagu Anuar Zain & Hafiz tadi. Siyes best. 

bersama salah seorg si penerima anugerah drpd jabatan aku. Cayalah Nor! Tahniah... (yg lenlain interfrem ye...)

ada sorang tu besday gal hari nie. Harus tempek kat sini. Hehehe...

hidangan di majlis tadi. Ok gak la. Makanan ala2 kg.

Masa keje kilang dulu, pernah gak la terima Worldwide Divisional Award. Bangge betul dpt plak kayu b'tempek tembaga tu. Susah2 je very big bos kat US nun dtg ke Penang. I luv u Craig Barret!!! Ekeke....
Kat gomen nie jgn tanya. Belum cemerlang. Hahaha...

6 comments:

  1. tahniah kepada yang cemerlang... semua itu rezeki penat lelah sebelum ini

    ReplyDelete
  2. Tahniah...renungilah petikan ungkapan Pak Hamka ini...

    Sebelum engkau membuat sebarang pekerjaan, walaupun apa namanya… biarpun meregas rumput dan menjualnya tiga sen serajut atau membuka toko yang bertingkat, maka sebelum masuk kepada pekerjaan itu hendaklah tanamkan lebih dahulu kekayaan dalam hatimu, iaitu merasa syukur atas nikmat Allah apa yang ada. Dan engkau mengerjakan pekerjaan itu bukan kerana wang tetapi kerana engkau manusia, wajib bekerja.

    ReplyDelete
  3. nnti akan disampaikan ucapan tahniah itu kpd mereka. hehe..
    betul tu. sbg manusia mmg wajib bekerja. x perlu memilih kerja sgt kalau baru lepas grad. pengalaman bekerja itu yg penting.

    ReplyDelete
  4. alamak de gmbar temanla..entry x bebuat lai ni ish2..bile nak mule nih gamaknye..tungu2 ye k.yana..jap lgi i follow you..:)

    ReplyDelete
  5. sue...tak pe...pelan2 kayuh...hehe.

    littlegurl.....byk lg gambo2 makanan akan ditempek kat sini...hehe.

    ReplyDelete