Saturday, 28 May 2011

SaYa & NomBoR 2

Saya tak tau la benda nie deja vu ke apa. Atau saya memang manusia berbintang Pisces kelahiran Februari yg memang suka berimaginasi & suka kpd perkara tahyul mahyul bak kata motivator terkenal negara kita. Tapi saya sgt hairan betul. Sinonim sungguh nombor 2 dalam kehidupan saya. Saya baru perasan beberapa bulan lepas. 




Punca saya terperasan, tiap kali saya terpandang mana2 jam digital, mesti kat jam tu 20:22, 22:20, 22:22...huh pelikkk. Pastu saya check la balik semua nombor2 dlm hidup saya. Sgt mengejutkan, selain dilahirkan bulan Februari, bermula dgn nombor surat beranak, nombor pendaftaran semasa zaman sekolah, nombor student, nombor pekerja di setiap tempat saya bekerja, nombor gaji, EPF, socso & mcm2 lagi mesti ada nombor 2 tu. nombor telefon hatta nombor plat kereta saya pun tertenggek nombor 2. huhu.. 

Tambah lagi. Nombor rumah saya pun ada nombor2 tau. Pastuh saya flashback zaman dolu2 pulak. Masa saya belajar kat UiTM Shah Alam dulu, bas mini yg keluar masuk UiTM tu bernombor 2. Bas yg keluar masuk dari Klang pulak bernombor 22. Saya selalu naik bas nie sbb saya duduk kolej Anggerik. Bas Klang tu masuk ikut pintu belakang UiTM. Tapi sekarang pintu tu dah tutup sejak pintu depan Pusat Korea menghadap seksyen 7 tu dibuka. Saya tak tau bas ulang alik ke KL yg masuk UiTM sekarang nie nombor berapa. Tapi zaman saya dulu nombornya 222! Aneh kan? Macam kemestian pulak bas yg dibenarkan masuk kampus mesti ada nombor 2.

Dah grad pulak pernah la melalui zaman cintan cintun nie. Nombor rumah bf saya tu nak tau nombor berapa? 2222. Ha ambekkk...punya la byk nombor 2. Ekeke... (takpe. hubby x baca blog merepek saya nie. hahaha) So, sekarang nie saya jadi rasa agak musykil sikit. Adakah ini merupakan petanda? (saya dok fikir yg buruk je ni. huhu) tarikh akan pergi ke SANA atauuu.... oh myyyy.....jangan la saya diduakan. Ha? start merepek dah pompuan nie. Sila abaikan. Manusia sorang nie mmg suka memikirkan perkara yg pelik2...haha.    

  

16 comments:

  1. ekeke...pernah dapat no 2 ke 22 dalam kelas? haha

    ReplyDelete
  2. Kalau kaki nombor ni mesti tikam puny hehehe...

    ReplyDelete
  3. 222 pn slalu kna kt saya no kad pn 222 , :)

    ReplyDelete
  4. wah! fantastik! i LOIKE.. hehe ;)

    ReplyDelete
  5. lau no 6 tanda duit banyak..betul ke x, xthu..haha

    ReplyDelete
  6. saya tinggalkan bf saya yg duduk kat umah no. 2222 tu utk berkahwin dgn hubby saya yg lahir pada 2hb jun. pastu amsyar lahir pada bulan dua belas dgn berat 2.78kg. Tak sampai 3 kg pon. Qisya pulak lahir pada 29hb jun. Yg nie special sikit. Qisya lahir pada pukul 2.41 pagi dgn berat 2.41kg. kebetulan yg agak scary kan???

    ReplyDelete
  7. fiq...no. 2 pernah. masa sekolah rendah la...hehe.

    mankuchai...nurse india kat Hospital serdang ambik nombor 241 sbb berat Qisya tu la.

    cik pha..oh ye?

    bhaihaqi....sama la kita ye.. :)

    emeera...baru perasan. huhu...

    syazwan... yg selalu dibaca, pemilik no. 6 ramai org suka. pendek kata ramai peminat. best jugak tu.. :)

    syahirah...mmg pelik..

    cik ding dong & miecyber....kebetulan yg byk sgt. hahaha...

    * entry ini ditulis semasa saya membuat data entry untuk kotak fail bernombor 2222. the end.

    ReplyDelete
  8. skang da takda bas masuk UiT straight kl..kalo nak pegi kl kena 2 kali naik bas...

    ReplyDelete
  9. noh....student skrg dah kaya. masing2 dah ada transport. mana yg takde tu boleh tumpang kenkawan. x kisah sgt dah bas2 nie...

    ReplyDelete
  10. Allahuakbar...kuasa Allah semuanya...macam akak no. 3 sinonim sgt sbb lahir bulan 3...

    ReplyDelete
  11. Pehh ini mmgla aneh.. Hihihih.. Tape.. At least akk snsitip pada kbetulan tu.. Takdir TUHAN tu kan cntik? So, angpla ia isstimewaaa~ Heee~

    ReplyDelete
  12. fuhh , memang unik la .. tahniah3 , hehehe !

    ReplyDelete