Monday, 1 August 2011

menahan bosan.....

Hari Jumaat lepas dapat memo suruh pergi join Program Pemerkasaan Desa Negeri Selangor kat MBPJ keesokan harinya. Geram jugak dapat memo last minit + hari Sabtu pulak tu. Terbantut program hujung minggu yang dah rancang sekian lama.. Tak best betul. Tapi nak buat macam mana. Ikut jer la arahan bos. huhu...

Konon-konon nak pergi sendiri, tapi rasa macam takut sesat pulak. Last-last mintak tolong encik hubby hantar. Kepala nie asyik fikir je macam mana nak meloloskan diri dari majlis tu. Tak masuk dewan lagi tapi kepala nie asik dok fikir. Tak semenggah betul. Macam tak sedor dighi makan gaji. hahaha... jangan nak menipu la. Korang pun kalau kena keadaan mcm nie, mesti bengang, kan? 


 saya orang yang terawal datang. sampai boring dok tunggu. ceramah start lewat sejam pulak tu. alang-alang dah masuk, dengar jer la apa ceritanya. Exco siap cakap pasal pilihanraya lagi. Ok. Tadah telinga lagi.


jeling-jeling kat pintu. ish....bila boleh keluar nie. boring tahap gaban dah nie....huhu..

Hoho, tengah bosan2 tu, ada pulak makcik sorang nie duduk sebelah saya. Sibuk dia nak bagi segala kad & pamplet2. Tak kisah la nak promote barang-barang dia. Tapi bila tengok-tengok pamplet2 dia... produk MLM. Ish.....camner nih? Kat depan orang bercerita pasal pemerkasaan desa (dihadiri ramai ketua-ketua kampung & penghulu). Kat belakang, bukak kiosk....jual barang MLM. adoiiii.....nasib laaa. malas nak komen bebanyak. Pergi la baca blog Aidid Muaddib tu. 

Dalam asyik tengok jam, menahan bosan...akhirnya kekal jugak saya duduk kat dalam dewan tu sampai nak selesai majlis. Penakut juga nak buat perangai notty2 nie. hehe....


7 comments:

  1. hehehe.. kalau zura pon niat hati kalau join2 majlis ni nak lari gak tapi alih.. smpai kesudah x lari.. takot kne tindakan lak.. hehehe :P

    ReplyDelete
  2. zura...tu la pasal. nak lari pun mesti nampak clear. udah la itu je pintunya. jarak dgn tempat duduk pun jauh. nak tak nak duduk jer la. ekeke..

    ReplyDelete
  3. lau bos tau ni..konfem name naik lagi ni..hehe..:)

    ReplyDelete
  4. sue....bos tak tau punya...ekeke

    ReplyDelete
  5. hehe.. last2 sampai ke ujung jugak eh... hehe (^__^)y

    ReplyDelete
  6. he..he..layankan je..lg pn ddk tadah telinga je...

    ReplyDelete
  7. lady jaja...hehe...sabo jer laa..

    ayanuts....kalau takde program sendiri, tak kisah sgt pun. tu yg tak sabo nak keluar tu...hehe

    ReplyDelete