Thursday, 18 August 2011

Potong-potong kek di bulan Ramadhan

Memandangkan mummy Ryann tak tempek lagi gambar besday si Ryann, Mak longnya nak cerita la sikit pasal besday si kecik ensem yag dah berusia 4 tahun nie. Nie la satu2nya sepupu Amsyar yang jadi geng dia di sebelah abahnya. Si kecik Ireen & Qisya mana nak reti lagi nak main sama-sama. Jadinya Amsyar dan Ryann la yang suka buat bising kat rumah Umi (nenek) diorang.

Diorang berdua nie kalau berjumpa tak boleh berpisah. Kalau dalam kereta nak pergi rumah Umi ternampak kereta Mummy/ Daddy si Ryann, terus melonjak happy. Seronok sangat kalau dapat jumpa Ryann. Sama la jugak dengan Ryann. Kalau kami yang balik dulu lepas lepak rumah Mak, Ryann boleh nanges sedih sebab abang Amsyarnya balik. Tapi kadang-kadang bergaduh jugak. Budak-budak macam tu la. Nanti kang baik balik.

Hari Jumaat lepas celebrate la besday Ryann kat rumah Mak. Beria nak serba-serbi Ben 10. Nak kek ben 10, basikal Ben 10, jam Ben 10. Layan jer la mummynya. huhu... Yang si Amsyar sebelum pergi ke rumah Mak, sibuk nak pakai baju tidur kaler biru taknak pakai baju lain. Rupa-rupanya tersama la pulak dengan Ryann.


kek Ben 10 red velvet. Tempah dgn kawan saya niniecakeshouse...


Ryann dan Amsyar potong kek sama-sama.


Ireen, Ryann dan Amsyar.

Eh? Mana Qisya?

Sejak boleh berjalan, kerjanya meronda...panjat tangga....meronda...panjat tangga. Lasak betul.

Hari Isnin lepas pulak, celebrate besday my FIL. Jangan pening kepala FIL tu apa ye. Bapa mertua saya la. Sejak arwah ayah saya meninggal, inilah satu-satu Abah tempat menumpang kasih. Saya selalu mendoakan semoga Abah panjang umur dan diberikan kesihatan yang baik sepanjang hayat. Mudah-mudahan. Amiin...


Inilah Tok Bah kepada Amsyar, Ryann, Qisya & Ireen. Prof. Hamim. (ada sape2 kenal?)


hoh. kek aiskrim baskin & robbins nie sedap tak terkata. Teringat-ingat...



10 comments:

  1. Dah lama tak makan kek. Kek Baskin Robins tu mahal tak Kak Cho?

    ReplyDelete
  2. syani.... adik ipar yg belikan. Memang la sedap. Tapi harganya mak aiii.....boleh fengsan. yg 6 inci pun dah rm90. Yg nie 100 lebih kot. Tapi sekali sekala boleh la. :)

    ReplyDelete
  3. Prof hamim? Aaaa,, Tak kenalll.. Uh akak kek ben 10 ke? Hahahah.. Style!!! Somelnye mreka ase nak culik kurung lam lemari.. Boleh?

    ReplyDelete
  4. haippp....nih ade yg nak kena picit hidung nih. ekeke..

    ReplyDelete
  5. comel kek ben10 tu.. tapi kek baskin robin tu mesti lagi sedap kan.. :)

    ReplyDelete
  6. kalau fruit son saya nampak. sure nak cake besday ben10 gini gak.

    ReplyDelete
  7. wah kek ben 10 dgn kek br.... suke2... terliur dh ni :)

    ReplyDelete
  8. ila...semestinya baskin robin sgt sedap.. :)

    shahiroo.....alaa...sesekali seronokkan bebudak apa salahnya... :)

    aimi...kang nak berbuka kang pi beli. hehe.. :)

    ReplyDelete