Sunday, 21 August 2011

Semoga semuanya baik-baik sahaja

Sepanjang Ramadhan nie, saya belum pernah tempek lagi gambar juadah berbuka family saya. Maklumlah, saya berbuka dengan juadah yang simple2 je. Airnya teh o panas. Kuih rm2, dan lauk2 pulak selalunya saya masak sendiri. Kalau tak sempat, baru beli 2 jenis kat pasar Ramadhan.  Tak hebat menunya, tu yang tak tempek kat blog tu. hehe...

Tengah malam Jumaat hari tu Mak, Abah & adik-adik ipar saya (yang masih single) nak berangkat menunaikan umrah dan akan beraya di sana. Jadinya kami yang dah kawen nie berpakat beli juadah buka puasa time balik kerja. Takkan nak biar mak masak pulak,kan? 



Hasil belian 3 couple yang masing-masing jadi pentamak. Siap ada bungkusan yang tak dibuka akibat meja tak muat. hahaha..


Uncle iezam, u did very good job. Siap beli durian tu. Wakaka...


Qisya bersama Umi, Aunty Amni & Aunty Eirnanya. (memang tak biarkan si kecik keluar stroller. Ligat yang tak terkejar. huhu..)

Mak & Abah dihantar anak2, menantu2 & cucu2...


Mak bersama handbag merahnya. Menten vogue gitu...hehe..


adik-adik ipar saya...


pukul 2 pagi....muka mengantuk je. huhu...


Qisya bersama Aunty Amni kesayangannya. Tak mo la nanges2....nanti seminggu lepas raya kita jumpa. 


Masing-masing kontrol sedih masa ni. Aunty Iema la paling sedih sebab raya kali nie sepatutnya turn beraya dengan Abah & Mak. Sabo ye Aunty....mintak tukar turn la. Baru sama dengan kitorang. Hehe...

Konon-konon lepas hantar Mak, kitorang yang tinggal 3 couple nie nak lepak ngeteh kat kedai mamak. Encik hubby la punya idea nie. Last2 kitorang yang tak join sebab Qisya buat hal pulak dalam kereta. Adehh...sabo je la. Tak pe la, next week kita bukak puasa sama-sama kat PICC pulak ya. Dengar cerita macam best.



Posted by Picasa

4 comments:

  1. yg single mingle tu blh la..hikhikhik

    ReplyDelete
  2. sebab single la diorang pergi. kami nih ada anak kecik. takpe....tunggu diorang besar sikit, nak pergi jugak. hehe.

    ReplyDelete
  3. ifa...jarang pergi pasar ramadhan, sekali pegi tu diaaa....hehe

    ReplyDelete