Wednesday, 30 November 2011

Dah komen, datang balik tak?

Terfikir-fikir dah lama nie. Nak tanya...
Kalau dah tinggalkan komen kat entri blogger lain, u ols datang check tak balik komen tu sama ada dijawab oleh admin blog atau tak?  Kalau saya, saya jejak balik. Kenapa ye? Kerana komen itu MAHAL. hahaha...

Betul, kan? Sebab saya rasa saya berada di kalangan mereka yang menulis, tapi tak ramai respon. Nanges. Teringin jugak terima komen kalau tak sebanyak blog aidid ke, tubelawak ke...tapi macam kuncu kincit saya  liyana zahim pun jadi la. (ke saya kena tulis entri sengal mcm dia?).  kah kah kah. Gila punyer sadis. Pada hal, blogger-blogger otai dah pesan suruh...

1. buat pop-up window. DONE.
2. buang verification word. DONE.
3. simple2 je. (tidak terlebih kreatif beserta ayat pujangga). DONE.

Habis tu? Tak dapat banyak komen jugak.  T_T....

Hello pompuan. Mung nak sedey2 pasai pa? Yang penting ramai datang baca, beb. Ramai yang baca!


Tapi nak komen! Nak komen! Nak komen banyak-banyak jugak....baru ada semangat nak tulis-tulis lagi...huwaaa.....

Tak best ke kalau pageview bertambah ribu riban sehari?


Eh? Pageview ribu-riban sehari? Nak jugak! Nak jugak! tsk tsk...

Blogger pentamak pernah aku jumpa!


Apa? Pentamak???


Kah! kah ! kah!


31 comments:

  1. Betul. Komen tu mahal.
    Saya jejak balik komen tu.. Nak tahu respon tuan blogger tentang apa yg kite komen tu..heeee

    ReplyDelete
  2. kau... tak banyak lagi kalau sampai 1 entry dapat 24 komen.. okey apa~ saya punya entry lagilah suam2 air kopi.... ~duhai~

    ReplyDelete
  3. klo iqa dtg blk.kdg bls2 kt kotak jerit.haha

    ReplyDelete
  4. cik tikah x pernah beribu page view sehari. pling byk 600 je. tu pun dgn usaha sungguh2 bw blog org. hehe.. setuju! comment tuh mahal :)

    ReplyDelete
  5. tak ingat nak datang balik sebab saya komen byk tempat... tercicir cicir dah. ni..

    ReplyDelete
  6. Sha...kenkadang tak tau nak komen apa. padahal dok baca entru tu...hehe

    ReplyDelete
  7. nurul ashikin....nampak banyak tu sebab saya pun dok sibok mengomen kat situ...hahaha

    ReplyDelete
  8. kalau blog nak nampak hidup & tak kaku...salah satunya respon tuan blog kat komen yg kita berikan tuh..:)

    ReplyDelete
  9. shafiqakarim....sama la kita. Yang penting, WAJIB singgah balik kat blog yg pernah bertandang. :)

    ReplyDelete
  10. cik tikah....sangat setuju. Saya nak dapat pageview 200 lebih pun jenuh nak bw...huhu..

    ReplyDelete
  11. azza.....awak memang rajin komen2 pun. Nak jejak balik agak susah di situ. Memang faham... :)

    ReplyDelete
  12. Ungu Violet....kadang-kadang ada juga komen yang tak perlu diberikan respon, kan? kan?

    ReplyDelete
  13. azza....dah jejak balik nih. bukti rajin komen le ni. tahniah! hahaha...

    ReplyDelete
  14. hai..bw kat sini.kalau ada butang like mcm kat fb tu dah lama saya tekan.like like like:-D

    ReplyDelete
  15. dtg sini nak komen komen.. hmm mmg suka kalau ada org komen.. kalau x nak komen dtg melawat saja pun kira okla tu... :)

    ReplyDelete
  16. hahaha.....azza buat lawak. (nie datang baca lagi ke tak nih?) ekeke...

    ReplyDelete
  17. miss torayaki....nak like entri ke adminnya? hehe..

    ReplyDelete
  18. orang muo....setuju. Ini saja ngengade nak mintak orang komen byk2....ngeeee....

    ReplyDelete
  19. kira bagus gak yana dapat gak byk komen..tapi k.sal lagi x de org datang komen..menulis utk diri sendiri jer..tulis untuk nak baca di masa2 depan..atau untuk anak cucu cicit datang baca..hehe..pasal komen tu bukan x nak jejak..tapi kadang2 terlupa nak jejak..banyak sgt tempat gi komen..sampai da x ingat tang mana komen...huhuhu..patutnya kene ade trigger bgtau kite yg komen kiter di balas kan..kan..baru kite leh return balik kat komen tu...

    ReplyDelete
  20. Alololo akk.. Jgn la sedih.. Sy salu dtg komen kt blog akk time lapang.. Hehehe.. Tp smnjk ni rase cam takde mood.. Kne gertak2 dgn hacker.. Deimmm! Sy tatau la t tkut smeday blog sy hacker akn ambik n dlte.. Jadah punye hacker..

    ReplyDelete
  21. kak sal.....sedihmu sedihku jua. huhu....takpe. kita komen sesama kita je la.

    ReplyDelete
  22. liyana....masa akak kena hacked tu time raya. Tak lalu nak makan dibuatnya. Memang hampeh tul diorang. Menyusahkan betul. Tapi lepas tu akak buat password panjang2. Geram punya pasal...

    ha'ah la kak sal.....patut blogger.com buat notification mcm fb tu ye? senang sikit kerja mereply...

    ReplyDelete
  23. dah komen.. hehe.. sy pun selalu jugak komen tp ada jugak yg xdibls.. terutama blog otai.. mgkin diorg bz..

    ReplyDelete
  24. nurulhanif.....blog otai tu, tempek komen utk tinggal jejak je. memang dah faham sgt yg diorang takkan reply komen kita. Dah byk sgt komen sampai x terlayan mcm tu la kot..

    ReplyDelete
  25. relax sudah...jangan sedih2...heheheh..

    ReplyDelete
  26. soooour... sedih + gelak besar = i'm fine. hehe..

    ReplyDelete
  27. mesti la dtg balik bila ada notification kat emel :D

    ReplyDelete
  28. kalau sy komen. sy pasti dtg balik
    nak tahu apa jawapan kepada komen saya tu :)

    ReplyDelete
  29. Nak ajak orang komen ... memang sukar melainkan ada persoalan yang membuak buak yang memungkin mereka nak komen.

    Komen yang bagus elok dibalas.

    Boleh lihat blog saya, ada komen yang boleh anda balas, ada komen eloknya dibiarkan atas sbb sebb tertentu.

    ReplyDelete