Tuesday, 20 March 2012

Kisah Unfriend di Facebook

Mana paling berharga?
kawan alam nyata atau kawan di Facebook?
Okeh. Sendiri jawablah.

Alkisahnya saya pernah kena unfriend.
Yang saya add tapi tak accept pun ada.
*takpelah. i'm not Hanis Zalikha/ Siti Nurhaliza. :p

Mula-mula macam terkejut jugak la.
Apasal? *awal2 masa ada FB memang batak sikit. Pastu senang detect sbb tak banyak lagi friendlist tu.
Masa tu memang sentap la dengan kes unfriend dan tak accept.
*'well done. ko dah berjaya guna FB untuk sentapkan aku. ' kekononnya la.

Dah lama-lama rasa tak kisah dah.
Sebab yang polan tu unfriend, saya tak nak join MLM dia. LOL....

Aiyyooo....berapa kali saya nak register jadi ahli?
nak berapa banyak penapis air? nak berapa set korset? Gilo.
Dan ramai kawan-kawan saya yang begitu.
Kita add dia sebab kawan-kawan, dia tak accept.
Tetiba dia buat bisnes, pandai pula add kita.
Friend hanya bermotifkan wang ringgit jadinya.
Macam hampeh je rasa kawan-kawan macam nie, betul tak?

Makanya, rasa dulu-dulu yang sentap telah berlalu.
Orang unfriend, saya dah tak kisah.
*kurang sorang orang yang perlu di take care.
Nak klik unfriend kat orang pun saya dah berani.
*kawan yang tak macam kawan je tau. tak pun sbb fbnya dah tak aktif.
Woha! Feeling hebakk gitu. Hahaha..
 

p/s: Dalam hati ada taman. Penuh dengan bunga Jacaranda... peace.... 



19 comments:

  1. hehe..sama la kes ngan kak sal..ade kawan tu..bukan takat unfriend..siap block lagi..alasannya menyampah tgk kiter hapdet fb..menyemak katanya..masa tu walau mulut kiter kata "ade aku kesah"tapi dlm hati still ade taman..sentap jugakkk...muahahaa..tapi sekarang..sgt2 x kesah langsung..x pernah unfriend org..tapi jika x selesa dgn org tu..x nak dia nampak ape yg kiter update letak je restricted kat dia..sonang citer...hakhakhak

    ReplyDelete
  2. hihiih akak unsubscribe je trus tak nmpak updet beliau. ehem abes nyampah mmg unfriend trus :p dulu2 pon sentap gak bile ade org unfriend / tak approve :'D pon penah org unfried akak sbb katenye asek updet game je haha. yg penting akak hepi! tasuke sudaa :p okie! :D

    ReplyDelete
  3. Kak Sal.... oh gitu ye? Yana pun malas dah dgn FB ni kak sal. Tu pasal tak pernah upload album. Picture profile pun tak bertuko-tuko! hahaha...

    ReplyDelete
  4. Puteri... ha'ah...FB kita, suka hatilah ye. Tak suka yg game2/apps2 tu ignore udah la ye. Takyah nak unfriend2 bagai. Hati manusia memang lain2... :)

    ReplyDelete
  5. bab unfriend ni, nur pernah unfriend sorg kawan ni..

    dia niaga on9.. selalu beno TAG pic kat nur.. bila nur tegur dia tnya kabar, dia buat xtahu je..

    tapi bile nur tegur tnya price brg dia, bukan main laju dia reply..

    pastu, bila jumpa kat luar, akak nak tahu, smbong tahap gaban ni.. bselisih bahu, tapi senyumnya tak mahu. almaklumlah, kawin ngn ank datok..!

    sejak kes tu, nur remove dia dr list...huhuhu..

    kejam tak nur...?

    ReplyDelete
  6. Cik Nur.... Setakat unfriend kat fb tu tak kejam mana kalau dibandingkan dengan dia yg menyombong dan tak menganggap kita nie kawan dia di alam nyata. Memang patut unfriend pun. Akak pun kejam jugak nih...hahaha..

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. hai..nak add fb yana gak...boleh...

    ReplyDelete
  9. ia pernah berlaku pada saya member opis tu..tak nak kawan sudah...last2 add kita balik tapi dia tutup citer kat kita konon2 tak nak tau citer dia...tak kisah pun hik..hik

    ReplyDelete
  10. izan...boleh je. Scroll kat bawah sekali nun.. :)

    ReplyDelete
  11. Qhaifa Nur....perangai kenkawan nie macam2 ragam. Selagi boleh tahan, kita hadap je laa...

    ReplyDelete
  12. Huhu.. kita sia install unfriend finder lg, memang sakit hati. Tapi lama-lama, nampak macam orang yang unfriend tu tak wujud dalam list pun tak banyak bezanya dengan wujud dia.

    ReplyDelete
  13. jujur aj ada gak unfriend kawan2 sekeliling. bukan sebab benci tapi terhiris hati ngan sikap ngan mulut hamba Allah ni. dari baca statement2 dia yg asyik nak mencaci r mengata aj better removed je. susah senang aj pun tak penah nak susahkan dia. urmmm tu pendapat aj la. buat apa ada dalam frienlist tp kat luar kenyataannya bertentangan

    ReplyDelete
  14. tah pape tah unfriend macam bebudak je kan. azza kalau boleh tak mau friendlist sampai seribu.. sekarang maintain 900 aja. sebab orang kata berkawan biar seribu je hehe

    ReplyDelete
  15. Cik An....ha'ah. betul tu. Dah x friend kat alam nyata, apa kes pulak nak friend kat fb ye? Cari bahan nak ngumpat? huhu..

    ReplyDelete
  16. mamalynn.....ye aj. Hati kita siapa pulak yang nak jaga, kan? Sabarlah.

    ReplyDelete
  17. azza....hehe. Banyak ribu pun takpe. Biar sampai x boleh nak add. Baru gempak... :p

    ReplyDelete
  18. kalau add sy confirm terus approve :)

    ReplyDelete
  19. saya pernah unfriend dan block org juga di FB - tapi atas sebab tertentu lah, yang mana mengganggu kemakmuran hidup saya anak beranak ;)

    ReplyDelete