Thursday, 12 April 2012

Antara keperluan dan Nafsu

Betullah perempuan ni ada 9 nafsu.
senang beno terpedaya dengan barang-barang cantik.
tengok tu nak.
tengok nie nak.
masalah betul. haisshhh...

tapi takde masalah kalau ada pendapatan tinggi.
tak pun dapat suami kaya-raya.
tunjuk tu dapat.
tunjuk ni dapat.
bertuah la sesiapa yang berada di golongan ini.

macam saya yang berpendapatan tak tinggi.
jenuh juga jadi macam orang Kemboja jual kain sana sini.
terpaksa berkorban hujung minggu berniaga pulak tu.
*part nie, sendiri yang cari pasal, ok.
kena banyak fikir untuk beli yang nafsu nak.

akal kata tak payah le.
takde ruang nak simpan dah.
lagi pun, dah banyak benda tu kat rumah.
bukan perlu sangat pun.

tapi nafsu kata, kena ada.
cantik tu.
kena grab, nanti dah takde koleksi tu nyesal pulak.
letak dulu la atas almari kalau kabinet tak muat.
hoho....pandai betul nafsu.

tapi takpelah.
nak beli jugak la untuk hadiah diri sendiri.
yang dah penat cari duit ni. cea cea.
asyik untuk anak-anak je.
kali nie kasi can kat diri sendiri pulak.
nak beli emas, tak mampu le mokcik.
segram rm197 tanya 2 hari lepas.
boleh pitam, ok.

lepas banyak kali fikir,
banyak kali belek-belek katalog,
akhirnya terjebak jugak la saya nie.
dah order pun.
yeay!!
eh? cop. Nak tau ke apa yang nafsu nak tu?









#inilah dia. Koleksi terbaru. Warna pink dan purple sangat menawan sukma, tau. Cantik sangat-sangat. 

Tak muat pun tak muat la.
akan gigih fikir di mana mokcik nak sumbat. hahaha.

p/s: sape nak boleh order dengan mamatasnim . Nak tudung Fareeda pun boleh beli dengan dia. Ye. Ini contoh kawan yang berhati pink. ahaks.




11 comments:

  1. Hahahahaha hahahaha.. Sy lak kak nafsu beli baju.. Baju ape tah sy beli padahal bukan cntik sgt pun.. Maka, sy sengal di situ..

    ReplyDelete
  2. kahkahkah...kalau dah namanya perempuan...sam aja la perangainya...walaupun brg tu tak digunakan..nak jugak beli...

    kalau akak,beli pastu sorok dari suami...lama2 baru guna/keluarkan...bila dia tanya...bila beli...kan dah berlambak,tak guna tu...?

    laa..dah lama beli...abg ja yg tak perasan hehe..

    ReplyDelete
  3. Liyana....yang baju tu zaman belum kawen. Kasut pun ye jugak. Tak muat almari kasut, sorok bawah katil. hehe..

    ReplyDelete
  4. kak kamsiah.... saya pun selalu jugak sorok dari encik hubby. Panas telinga je kalau kena sound. hahaha...

    ReplyDelete
  5. Sama la kita kak.. selalu sangat kalah dengan nafsu..Haish!

    ReplyDelete
  6. hehe biasa la..tu la kelemahan perempuan kan..nampk yg berkenan msti nak dicapai hehe..fatin selalu kalah dgn baju & kasut..haihh hehe...xkejaa lagi ni tapi shppg ngalah kan org keja ja fatin hee :D

    ReplyDelete
  7. akhirnyer tewas juga ye kak.. :)
    sy pun kekadang mcm tu lah... bila fikir untuk diri sendiri kira jadilah tu..hehehe
    tapi barang2 mcm ni ok beli..ade guna gak... :)

    ReplyDelete
  8. tau takpe, nafsu beso nak beli barang... aieh same la nasib kite

    ReplyDelete
  9. hikhik, sye plak tgh belajar lg, tp ske sgt ngan fesyen tudung skang nie, hm, abislah duit....

    ReplyDelete