Wednesday, 18 April 2012

Rindu nak khatam novel

hari tu macam nak baca novel balik.
dapatlah habis 2-3 novel.
itu pun lompat-lompat baca.
semua dah pulangkan kecuali 2 buah novel.

dua novel ni tertunggak lama dah pembacaannya.
saya baca intro lepas tu tinggal lama.
bila nak baca mesti lupa intro dia macam mana.
start dari mula balik.
last-last ulang lagu tu la tak gerak-gerak ke page tengah.
zaman bila nak khatam tak tahulah.  


#dua buah novel yang terbengkalai. Nampaknya memang terbiar sendiri je la. Sesuai tajuk kekdahnya. 

bukan tak nak baca.
tapi masa tak mengizinkan.
hujung minggu sibuk memenatkan diri berniaga.
ada masa senggang sikit-sikit pun layan fb dan blog.
terbengkalailah ia.

tak sempat lagi nak cari novel dinde comel liyana zahim .
sorry la tak berkesempatan lagi.
tapi memang nak baca novel-novel dinde, tau.


#jom dapatkan novel karya Liyana Zahim di pasaran. Nak order ikut blog dia pun boleh.

kepada Liyana Zahim...
akak doakan semoga terus rajin berkarya.
mana tahu kot-kot diambil jadi filem terus femes macam Ombak Rindu tu.
tumpang vangga ahkak dik nonnn.... hahaha...





9 comments:

  1. ~dah lama tak baca novel jugak..hehe
    tapi kalau dah start baca tak peduli dah orang lain..:)

    ReplyDelete
  2. samalah kita kak..nur pun dah lama tak baca novel..xde masa....

    ReplyDelete
  3. Sy jnis sgt jarang bca novel.. Bg sy, hnya novel yg btul2 trkena dgn jiwa, brulah sy boleh hbiskn satu novel. Novel2 cover lama mcm sis tnjuk, sjujurnya sy tak prnah belek. Bila sis crite2 ni, bru sy fkir, best ke tak.. InsyaAllah klu ada pluang utk belek, sy kasi belek je, hehe!

    ReplyDelete
  4. bestnye ade mood nak bace novel. aku ni dah takde hati sgt nak bace. just nak bce buku psiko je. hehe

    ReplyDelete
  5. akak kalau baca novel...2 hari boleh habis...tenggelam dlam dunia sendiri...tak sedar dan tak peduli keadaan sekeliling dah...

    ReplyDelete
  6. sy ada beli 2 buah novel.. tapi belum ada masa nak membaca.. huhuhu.. dah slow skrg baca novel..

    ReplyDelete
  7. TQVM kak yana.. Nk filemkan mcm Ombak Rindu tunggu sy ank 5 org dlu kot.. Hehe..

    Novel2 sy takdelah hebat mcm Fauziah Ashari.. Tak mampu lg ke arah tu.. Lgpun kalau novel difilemkan pnulis xde dpt apa sgt.. Kihkihkih..

    Papepun, terima kasih sudih review novel sy kt blog akk :)

    ReplyDelete
  8. wah...baca novel jugak ye?? haha.. novel ni boleh buat kita hidup dalam jalan cerita tu kan?

    ReplyDelete
  9. novel sebuah syakirah tu besttt....:D

    ReplyDelete