Monday, 2 July 2012

Belasah anak sendiri depan jiran-jiran

Tadi, sambil syok-syok layan drama Dejavu di Kinabalu, saya dikejutkan bunyi bising di tingkat bawah.
Bunyi 'piap' sungguh kuat diikuti raungan kanak-kanak.
berkali-kali.
sebab makin kuat saya mendengar budak menangis di koridor, terus saya pun jadi busy body nak menjenguk ke bawah.
jiran-jiran lain bagitahu ada budak sebaya Amsyar kena belasah dengan tali pinggang oleh bapaknya.
baru je sampai rumah dan masih berpakaian uniform sekolah, tau.
adoiii.....panas hati dibuatnya.

elok je saya menjenguk ke bawah, dah tak nampak kelibat manusia yang berdrama tadi.
kemain engko ye bapak budak.
esok-esok lagi sekali buat drama realiti belasah anak sendiri dengan bangganya tayang kat jiran-jiran yang tak berani menegur.......siaplah ko!
akan daku call polis serta merta.
nasiblah tadi tak nampak.
grrrr...

p/s: kap lam ya nga memang suka berdrama macam ni kot. haisshh.....sangat sakit hati, ok.



24 comments:

  1. kap lam ya nga keee....
    mmg suka berdrama bagai nak rak..!

    call je kak..! jgn tggu2...
    eee...geram lak rasa..!

    ReplyDelete
  2. er..er... teruk ke kena budak tu?

    ReplyDelete
  3. cian budak tue kan... esok kalau jadi lagi, sis amek action je... takut jadi pape kan..

    ReplyDelete
  4. eeee...dia pukul ke belasah? sampai teruk2 gitu? kalo dah teruk sngt, nanti u main peranan k (: jadi jiran yg prihatin, lapor kat polis.

    ReplyDelete
  5. erk.. kesiannya... sedihnya kalau budak kecik taktau apa2 kena pukul ni... akak report tak?

    p/s: nak jadi bloglist deno tak?

    ReplyDelete
  6. lain kali sedia kan hp..then rakam.. lepas tu boleh dgr apa yg bapak dia cakapkan tu. boleh belajar sekali bahasa mereka..

    ReplyDelete
  7. Rapunzelcikilolo.... time tu x teringat talian nur pulak...huhu... :)

    ReplyDelete
  8. Cik Nur.... x sempat tengok la. :(

    ReplyDelete
  9. Nong Andy.... tak sempat sebab masa pergi jenguk tu, diorang dah masuk dalam rumah.

    ReplyDelete
  10. fyna.... mmg kesian sebab Amsyar kenal budak tu tapi dia sekolah lain.

    ReplyDelete
  11. steff.... lagi sekali jadi mcm tu, mmg nak call polis je.

    ReplyDelete
  12. deno.... x report le sbb x sempat tengok.

    p/s: bloglist? nak juga... :)

    ReplyDelete
  13. adan... kalau kes mcm ni, x de masa la nak rakam2 dah. Lagipun akak ni penakut. Kang kita pulak ditibainya, x ke naya? Setakat call polis tu boleh la..

    ReplyDelete
  14. budak dah beso kena belasah mmg patut pun, huahuauhha

    ReplyDelete
  15. aduhai.. kesiannya la budak tu.. apa la salahnya.. sampai kene libas mcm tu..

    ReplyDelete
  16. Arjunakirana.....baru darjah 2, sebaya dgn amsyar pulak tu. Budak tu penat2 baru balik sekolah, dah kena belasah depan pintu. kesian wooo...

    ReplyDelete
  17. Adam Hawa..... x tau la pasal apa sebab x paham bahasa diorang..

    ReplyDelete
  18. laaa...ciannye...
    sure sakit...klo salah pun si anak tu, ajarlah cara baik sikit...

    ReplyDelete
  19. adoi...sakit nyer kene pukul ngan tali pinggang...bukan begitu mengajar anak2 sekarang...sebab kalau dah biasa buat gitu,nanti dorang rebel lagi susah...

    ReplyDelete
  20. kesian kat budak tu.. xbetol kot ayah dia..

    ReplyDelete
  21. Yumida.... waktu maghrib2 mcm tu, kena sampuk kot... huhu

    ReplyDelete
  22. mr Clive.... dia bangga la tu kengkonon pandai jaga anak. Meh kita sebat dia balik dgn tali pinggang tu. baru tau..

    ReplyDelete
  23. NURULHANIF.... x tahulah sbb tak kenal pun diorang tu.

    ReplyDelete