Thursday, 2 August 2012

Seoul Garden yang MISTERI

Sebelum nak cerita apa yang misteri tentang Seoul Garden, nak cerita apa yang berlaku petang tadi.
Dari semalam dah merancang nak berbuka puasa di Seoul Garden pada hari ini.
So, tadi balik kerja terus pecut dengan agak laju supaya dapat mengelak jem.
nak sampai rumah cepat dan boleh bersiap dengan segera untuk keluar ke IOI Mall.
tahulah depan IOI Mall tu, boleh stress punya jem.
makanya harus cepat takut tak sempat berbuka.

sampai-sampai jer ke IOI Mall, terus terjah ke Seoul Garden.
Ramadhan2 sebelum tahun ni, kalau main terjah je masih ada banyak lagi tempat kosong.
tadi, penuh ko.
rasa nak nanges gak le sebab kat tekak nie dah terasa-rasa bulgogi yang serius sedap.
(rasa je tau..tak mengalir air mata pong..)

dan yang paling best, untuk esok pun dah penuh.
huwaaa......hilang segala lapar.
takde mood terus dibuatnya.
maklum la....kepala ni dah 24jam set nak makan kat Seoul Garden.

encik hubby pujuk pergi makan Papa John Pizza.
Takmo sebab baru isnin lepas makan Dominos.
Pastu dia ajak makan kat Kenny Rogers.
Takmo sebab tak minat dengan Kenny Rogers.
Nando's? Tak sedap. 
Mc D? Ohhh tidaaakkk..... (dia sedap time kita tak posa je..hihi)

Last-last makan kat foodcourt je.
lagi best sebab banyak pilihan, kan?
so, tadi telah macam-macam yang masuk perut.
termasuklah Takoyaki yang menawan anak tekak.
Tadi amik unagi.
tau apa itu unagi? ianya adalah belut ye kenkawan.


#tako unagi yang dah selamat masuk perut.

Berbalik kepada Seoul Garden yang dikatakan misteri tu.
betul.
ia sangatlah misteri kerana tiap kali makan kat sini, pasti ada gambarnya.
macam wajib pulak kena ambil gambar kalau makan kat sini.
kalau makan kat tempat lain, takde pong.
padahal tempat lain pun ada yang lebih unik dan lebih sedap.
datang sini je, mesti ambil gambar.
ada gambar time makan kat luar pun, mesti kat Seoul Garden la tempatnya.
adoiii.....misteri.
apa yang bestnya posing kat sini, tak tahulah.
tapi u olls tengok la sendiri gambar-gambar kat bawah ni.

#bersama geng Joongboers. Di Seoul Garden.


#berbuka puasa dengan family sebelah encik hubby. Di Seoul Garden.


#jenjalan jumaat makan kat Seoul Garden dengan kenkawan opis. See? entahapehape depan kedai pun nak amik gambo. ekeke...


#ha amik! punya beso gambo kitew......bersama cinta hati tanpa kompromi. Di Seoul Garden jugak.

maka, jadilah Seoul Garden tempat makan yang paling banyak kenangan dirakam.
dan menjadi paling tambah misteri, tiap kali ke Seoul Garden...saya tak makan kimchi!
hahaha.... apa kehenye ye tak?
misteriiiiii.....

nasib la tadi tak dapat tempat kat sana, kalau tak makin bertambahlah potret kami di Seoul Garden.
takpe......next week. :p


p/s: kebaikan khasiat minyak kelapa dara bukan rahsia lagi. Dapatkan minyak kelapa dara/VCO Softgel Catalyst pada harga istimewa melalui inbox saya di FB atau sms 019-2764682. Berminat menjadi ejen amatlah dialukan. 

16 comments:

  1. hihihi.ingkat cerita seram la tadi.. tgk tajuk misteri2 ni..cuak gak nak baca..hihih.

    rupanya makanan..hihih. betul ke bulat2 tu belut..?

    ReplyDelete
  2. Cik nur....inti kat dalamnya belut. sedap tau..

    ReplyDelete
  3. errrr ingtkan misteri nusantara la tadi.. hehe

    besnye mkn kat seoulgarden.. rase mcm kat korea plak.. ehee





    slm ramadhan,
    cik ana

    ReplyDelete
  4. hahaha kenape McD sedap time tak pose je?cendol pn tak suke kenny rogers!

    ReplyDelete
  5. anamizu.... dah peminat sejati drama dan lagu2 korea kekdahnya. kenalah amik feeling sikit. hahaha...

    ReplyDelete
  6. Cendol.....pasalnya....pssstttt..(time x pose bole kirim kat kawan2 non muslim belikan mc D.) ekeke...

    ReplyDelete
  7. tak pernah try lagi mkn kat seoul garden, last week nk try tp full :(

    ReplyDelete
  8. belut tu die masak apa tu yana? tak cam rupe belut...warghhh misteri kalau org geli makan terus makan tak tau paper...ahahahaha

    ReplyDelete
  9. tk pernah lak mkn tako belut, biasa mkn tako udang jer... sedap erk..?

    ReplyDelete
  10. bila dah beria nak makan tapi xdapat mesti frust

    ReplyDelete
  11. berangan nkg mkn kat seoul garden..tp x kesampaian lg

    ReplyDelete
  12. hai....
    tapi kan kat seoul garden IOI mall dah tak byk food selection compared to branch kat OU.

    takoyaki ada kat food court IOI mall? apsal i tak jumpa pun...

    ReplyDelete
  13. hanya 2 gambar yang terakhir je aku nampak.. ini tentunya angkara Berukband hamba!

    ReplyDelete
  14. KC tak penah makan kat Seoul Garden. Mahu cubalah satu hari nanti.

    ReplyDelete
  15. Peminat tegar Seoul Garden ni...hehehe

    ReplyDelete
  16. kat bawah office sya ni ade seoul Garden pun selalu penuh kot

    ReplyDelete